Trabzon

Karagöz Meydanı tarihi dokusuna kavuşacak

17:26 19 Haziran 2017
Karagöz Meydanı tarihi dokusuna kavuşacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tarihi Karagöz Meydanı'nı aslına uygun hale getireceklerini söyledi.

Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı son oturumunda, plan ve bütçe komisyonu ile imar ve bayındırlık komisyonlarından gelen gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Bu kapsamda, tarihi Karagöz Meydanı'nı şehre yeniden kazandırmak için Hacıkasım mevkisinde gerçekleştirilecek okul ve öğretmenevi inşaatlarının vaziyet planı, projeleri ile inşaat ruhsatı da onaylandı.

Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, yeni okul ve öğretmenevi binalarının yapılmasıyla Karagöz Meydanı'nı aslına uygun hale getireceklerini söyledi.

Öğretmenevi ve okul bulunan alanı, Karagöz Meydanı olarak tarihi şekliyle Trabzon'a kazandırmak için Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye ile imzaladıkları ön protokoller sonrasında çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Gümrükçüoğlu, "Nasip olursa yeni binaları belediye olarak yapıp Milli Eğitime devrettiğimizde şehrin en merkezi yerlerinden birinin tarihine uygun hale getirtilmesi mümkün olacak." dedi.

Gümrükçüoğlu, meclis üyelerinin soruları üzerine sürdürülen çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bu onaylardan sonra okul ve öğretmenevinin ihalelerini yapacağız. Gecikme olup olmamasına dair tam bir garanti olmamakla birlikte nasip olursa yeni öğretmenevi ve okul binasını 2018 yılı sonunda tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığına devredeceğiz. O zaman Karagöz Meydanı'ndaki mevcut binalar devralınacak ve meydan düzenlemeleri de yapılmış olacaktır. Yani 2019 yılı içinde Karagöz Meydanı'nın düzenlenebilmesi mümkün olacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.