Trabzon

Trabzon'da oryantiring okulu açılacak

13:32 05 Temmuz 2017
Trabzon'da oryantiring okulu açılacak

Trabzon'un Tonya ilçesinde, harita yardımıyla yön bulmayı içeren ve zamana karşı yapılan oryantiringin yaygınlaştırılması amacıyla okul açılması planlanıyor.

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Birdal Öztürk, beraberindeki Oryantiring Federasyonu Asbaşkanı Fatih Bektaş'la Tonya Kaymakamı Halit Mengi'yi makamında ziyaret etti ve oryantiringe ilişkin bilgi sundu.


- "Tonya'yı marka haline getirmek için çalışmalara başladık"


Öztürk, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, oryantiring sporuna ilginin giderek arttığını söyledi.

Oryantiring yarışlarının eş ve ayrı kademe halinde yapıldığını belirten Öztürk, "Her yarışmaya en az bin sporcu katılıyor. Arazide böyle yoğun bir katılım başka hiçbir spor dalında yok. Gelişen bu spor dalını Tonya ile özdeşleştirmek ve ilçeyi bu alanda marka haline getirmek için bütün paydaşlarla çalışmalara başladık." dedi.


- "Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek üzere yola çıktık"


Bektaş ise Tonya'nın doğasının oryantiring için çok uygun olduğunu dile getirdi.

Trabzon'un iç bölgelerinde bu sporun doğasına uygun alanlar bulunduğuna dikkati çeken Bektaş, "Bu açıdan değerlendirildiğinde Tonya da çok ideal. Yetkililerle bu özelliğin değerlendirilmesi konusunda fikir birliği yaptık." diye konuştu.

Bektaş, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek üzere yola çıktıklarını vurgulayarak, "Prosedürde sorun çıkmazsa Çayıriçi Mahallesi'nde kullanılmayan 8 derslikli okul binasını onararak oryantiring okulu yapmayı planlıyoruz. Burada milli takım dahil sürekli eğitim ve kamplar yapılabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Öztürk ve Bektaş, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşli'yi de ziyaret etti ve çalışmalara ilişkin bilgi paylaştı.

Öte yandan, Tonya'da, 20-28 Temmuz tarihlerinde Oryantiring Temel Eğitim Kampı düzenleneceği ve kampa çeşitli illerden 100 sporcunun katılmasının planlandığı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.