Trabzon

Karadenizlinin imdadına "nöbetçi manav" yetişiyor

11:21 23 Ağustos 2017
Karadenizlinin imdadına "nöbetçi manav" yetişiyor

Trabzonlu Coşkun Yıldız ve Ömer Rizeli kardeşler, yaklaşık 50 metrekarelik manavlarında yılın her günü 24 saat hizmet veriyor.

Ortahisar ilçesine bağlı Atatürk Alanında hizmet veren Coşkun ve Ömer kardeşlere ait manav dükkanı, halk arasında "aş erenler manavı" olarak da biliniyor. Aile tarafından yaklaşık 50 yıldır işletilen ve 12 ay boyunca 50'nin üzerinde meyve ve sebze türünün eksik olmadığı manava, en çok hasta ve hamile yakınları uğruyor.

Meyve ve sebze çeşitliliği yönünden kente gelen turistlerden de yoğun ilgi gören manav, çeşitli illere sipariş üzerine de ürün gönderiyor.

- "Yılın 365 günü, 24 saat hizmete devam ediyoruz"

Coşkun Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, manavın aile yadigarı olduğunu söyledi.

Aile büyüklerinden kalma manavı, 20 yıldır ağabeyiyle işlettiğini dile getiren Yıldız, "Burası bölgenin tek 24 saat açık olan manavıdır. Bölgede bulamayacağınız meyve sebzeleri burada 24 saat, yılın 365 günü bulabilirsiniz. O nedenle dikkati çeken bir manavız." dedi.

- "Yazın kışlık, kışın da yazlık çeşitler bulunduruyoruz"

Yıldız, sadece Trabzon'a değil, bölgeye de hizmet ettiklerini dile getirerek, Artvin ve Rize'den de gelen müşterileri olduğunu, bölge dışından da Ankara ve İstanbul'dan özel istekler geldiğini söyledi.

Manavlarında yazın kışlık, kışın da yazlık ürünleri bulundurduklarına dikkati çekerek, "Bu işe çocukluğumdan beri devam ediyorum, 20 senedir de aynı işi yapıyorum. İnsanlara faydalı olduğumuzu görmek bizi mutlu ediyor. Bıkmadan severek yaptığımız bir iş ve biz artık bu işin parasından geçtik. İnsanların duası yetiyor." diye konuştu.

Yıldız, manavlarında gündüze oranla gece satışlarının daha yoğun olduğunu da belirterek, "Turizm sezonu olduğu için Arap turistlerin de yoğun ilgisini görüyoruz. Özellikle incir, karayemiş ve kiraza karşı yoğunluk var. Bu yoğunluk bizleri mutlu ediyor. Ayrıca gelen müşterilerimize ürünlerimizi de tanıtma imkanı bulmuş oluyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.