Trabzon

Arakan'da Müslümanlara yönelik katliama tepkiler

16:20 30 Ağustos 2017
Arakan'da Müslümanlara yönelik katliama tepkiler

Trabzon'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Myanmar yönetiminin Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddet ve katliamlarını kınadı.

Kentte faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği Trabzon Sivil İnisiyatif tarafından, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenlendi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Kara, grup adına yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

Vatan toprağı için şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Kara, gazileri ise minnetle andıklarını belirtti.

Kara, yaygınlaşan saldırılar sonucunda son beş günde Arakan'ın çeşitli köylerinde en az 2-3 bin Müslümanın katledildiği ve 100 binden fazla Müslümanın da yerinden edildiğine vurgu yaparak, "Arakan'dan gelen haberler katliamların, 2012 ve geçen yıl ekim ayında yaşananlar saldırılardan daha şiddetli bir hal aldığını ve giderek soykırıma dönüştüğünü göstermektedir. Maalesef Bangladeş sınırının da kapalı olması nedeniyle yüz binlerce Müslüman katledilme tehlikesiyle karşı karşıyadır." dedi.

Dünyanın her yerinde Müslümanların büyük zulümlere ve katliamlara maruz kaldığına dikkati çeken Kara, "Buna karşın uluslararası örgütler ve batı dünyası çirkin bir ikiyüzlülükle İslamofobiyi pompalamakla meşguller. Yapılan zulmün bir diğer ortağı da kendi milletine uygulanan zulüm karşısında sesini yükseltmek ve çözüm üretmek yerine üç maymunu oynamayı tercih eden İslam dünyasıdır." diye konuştu.

Kara, İslam dünyası ülkelerinin biran önce harekete geçmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın toplanarak gerekli adımları atması konusundaki çağrısını destekliyoruz. İslam ülkelerini, İslam dünyasındaki bütün kurumları, dünyadaki bütün hakları ve yardım kuruluşlarını gerekli sorumluluğu almaya, Arakan'ı BM ve diğer örgütler nezdinde dünya gündemine taşımaya, saldırıların durdurulması için Myanmar hükümetine baskı yapmaya ve bunun yanı sıra Arakanlı Müslümanlara fiili destek sunmaya çağırıyoruz."

Myanmar hükümetini, sessiz kalan her kurum ve ülkeyi kınadıklarını dile getiren Kara, şöyle devam etti:

"Arakanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Arakan için insani yardım ve diplomasi konusunda ciddi adımlar atılması için çağrıda bulunuyor ve bu konularda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğumuzu herkese duyuruyoruz.

Arakan'da katliamlar durdurulmalı ve bugüne kadar işkence ve katliamlardan sorumlu olanlar derhal yargı önüne çıkarılmalıdır. Ey İslam ülkelerinin liderleri, sizler kestiğiniz kurbanlarla Allah'a yaklaşmaya çalışırken Arakan'da dindaşlarınız katlediliyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.