Trabzon

Ortahisar Belediyesi ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü protokol imzaladı

15:07 25 Eylül 2017
Ortahisar Belediyesi ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü protokol imzaladı

Ortahisar Belediyesi ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arasında vatandaşların tapu ve kadastro işlemlerinin kolaylaştırılması amacıyla Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi (TAKPAS) protokolü imzalandı.

Elektronik ortamda (web servisleriyle) mimari projelerin gönderilmesi ve müdürlükte mevcut kağıt ortamındaki mimari projelerin belediyeye iade edilmesi suretiyle, hizmetlerin sağlıklı, verimli ve hızlı sunulması amacıyla Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Kadastro İl Müdürü Fatih Hacıhasanoğlu ve Ortahisar Tapu Müdürü Namık Şişçi arasında protokol imzalandı.

Yapılan protokolün vatandaşların tapu ve kadastro işlemlerinde belediye ve tapu müdürlükleri arasında git-gel döneminin sona erdireceğini belirten Genç, "Tapu ve Kadastro Müdürlüğümüz ile vatandaşımızın tapu ve belediye işlemlerini daha hızlı ve kolay yapabilmesi adına 17 Kasım 2014'te imzaladığımız Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile Genel Müdürlüğümüz ve Belediyemiz arasındaki müşterek paylaşım işleminin daha genişletilmiş kısmına dair bir protokol imzalıyoruz." dedi.

Genç, arşivlerini dijital ortama taşıyan ve işlemlerini dijital ortamda gerçekleştiren Karadeniz'de ilk, Türkiye'de ise beşinci belediye olduklarına dikkati çekerek, diğer belediyelerinde TAKPAS'a geçmesini temenni etti.

Daha önce tapuyla ilgili vatandaşları Tapu Müdürlüğüne gönderip gerekli belgeleri oradan temin etmelerini istediklerini ifade eden Genç, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızı git-gel çilesinden kurtarmak adına TAKBİS ile tapu bilgilerine erişme imkanımız olmuştu. Tapunun tescil ya da diğer işlemlerinde doğrudan dijital sisteme erişerek vatandaşımızın işini kolaylaştıracağız. İşlem hızı açısından vatandaşımızın çok çok lehine olacak bir protokolü imzalıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun."

Hacıhasanoğlu da yapılan protokolle müdürlük bünyesindeki bütün bilgilerin Ortahisar Belediyesi ile paylaşılacağını ifade ederek, "Aynı şekilde belediyenin de bütün bilgilerine vatandaşlar buraya gelmeden, sanal ortamda ulaşacağız. İlk defa Karadeniz Bölgesi'nde bir belediye ile bunu yapmamız önemli. Burada en önemli şey vatandaşımıza hizmet, kaliteyi yükseltmek ve teknik verilerden en iyi şekilde yararlanmaktır." dedi.

Şişçi ise kurumlar arasında vatandaşa daha kaliteli, daha hızlı ve seri hizmet verebilmek, iki kurum çalışanlarının da arada vatandaşı kullanmadan direk olarak işlemlerini yapabilmesi için protokolü imzaladıklarını ifade etti.

Şişçi, "Önceki protokollerimize ek olarak belediyede tanzim edilmiş projelerin dijital ortamda vatandaşlara yük olmadan bizim tapu müdürlüğü ekranlarına düşecek. Orada en azından 'Sahtecilik ve ya yanlış var mı?"gibi aklımızda soru işareti kalmadan vatandaşlarımızın işlemlerini daha pratik, daha kolay ve daha seri çözeceğiz. Her iki tarafa da hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.