Trabzon

Pakistan Ticaret ve Tekstil Bakanı Malik:

11:12 31 Ekim 2017
Pakistan Ticaret ve Tekstil Bakanı Malik:

SEYİT AHMET EKSİK - Pakistan Ticaret ve Tekstil Bakanı Muhammad Pervaiz Malik, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak, "15 Temmuz'dan sonra bütün Pakistan halkı kendilerine darbe yapılmış gibi bir duygu hissetmiştir, yaşamıştır." dedi.

Pakistan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığını da yürüten Ticaret ve Tekstil Bakanı Malik ve beraberindeki heyet, AK Parti Trabzon Milletvekili ve Türkiye-Pakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Muhammet Balta ile birlikte Trabzon'da iki günlük çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Malik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Malik, 15 Temmuz'dan sonra bütün Pakistan halkının kendilerine darbe yapılmış gibi bir duygu hissettiğini ve yaşadığını vurguladı.

15 Temmuz darbe girişimini yaşayan Türkiye halkını selamlayan Malik, "Türkiye'deki lider söyledikten sonra herkes sokaklara çıktı. Tanklara karşı boş ellerle karşı karşıya geldi. Türkiye'de, hiçbir örnek verilemeyecek bir iş yapılmıştır. Bu Türkiye liderinin ne kadar kaliteli olduğunu ortaya koymuştur." diye konuştu.

Ülkelerindeki FETÖ okullarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Malik, bu okullarla ilgili bütün yapılacak tedbirlerin alındığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye halkına bunu temin ettirmek istiyoruz ki orada temiz ve doğru bir eğitim verilmesini sağlayacağız. Türkiye hükümetinin tüm güvenini kazanmak adına. O okullardaki pek çok öğretmen işten atılmıştı zaten. Birkaç kişi hala orada mahkeme kararıyla durmakta. İnşallah birkaç gün içerisinde herşey istediğimiz gibi düzelecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.