Trabzon

Trabzon'daki FETÖ davası

17:54 23 Kasım 2017
Trabzon'daki FETÖ davası

Trabzon'daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Trabzon Sahil Güvenlik Grup Komutanı Sinan Mamak'ın da aralarında bulunduğu 2'si tutuklu 5 eski askerin yargılanmasına devam edildi.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Yarbay Mamak ve Rıdvan Taşdelen ile tutuksuz sanıklar Hikmet Zafer Arslan, Oğuzhan Aksoy ve Mehmet Nami Korkmaz, avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Tanık B.D, beyanında, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında saat 23.30 civarlarında Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un telefonla aradığı Sahil Güvenlik Grup Komutanı Mamak'ı, valilik makamına çağırdığını söyledi.

B.D, telefonda valiye, "Birliğime geldim, birliğimi toparlayıp geleceğim." diyen Mamak'ın daha sonra o dönem Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı olan Kıdemli Albay Murat Özer'i arayarak valinin kendisini çağırdığını bildirmesi üzerine, Özer'in de durumu eski Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem'e bildirmesini istediğini belirtti.

Bunun üzerine Mamak'ın, telefonla aradığı Üstem'e valinin kendisini çağırdığını anlattığını belirten B.D, "Komutan, Mamak'a bir şeyler söyledi ancak duymadım. Mamak, telefonu kapatınca, 'Bu ne diyor, ne konuşuyor. Sen benim emrimdesin, valiliğe gitmeyeceksin' gibi laflar ettiğini söylüyordu." dedi.

Tutuklu sanık Mamak, beyanında, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek tahliyesini talep etti.

Mamak, sıkıyönetimle ilgili olarak askere hiçbir talimat vermediğini savunarak "Bana Sahil Güvenlik Komutanının, 'Valiliğe gitmeyeceksin.' diye talimat vermesine rağmen dinlemedim, valiliğe gittim." ifadesini kullandı.

Tutuklu sanık Rıdvan Taşdelen de üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Hakkındaki, darbe girişimi sırasında talimat verdiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını öne süren Taşdelen, rütbesinin astsubay kıdemli başçavuş olduğunu, rütbe itibarıyla emir veren değil, emir alan konumda bulunduğunu belirterek suçlamaları reddetti.

Cumhuriyet savcısı ve sanık avukatlarının beyanının ardından mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.