Trabzon

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacısalihoğlu:

15:35 24 Kasım 2017
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacısalihoğlu:

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, kentin, ocak-ekim dönemi itibarıyla yabancılara konut satışında dördüncü sırada yer almasına ilişkin, "Trabzon'da önemli konut yatırımları yapılıyor. Yabancıların da bu konutlara ilgi göstermesi şehrimizdeki turizm hareketinin devamlılığı için önemli." ifadesini kullandı.

TTSO'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Trabzon'un bu yılın ocak-ekim döneminde 838 konutla Türkiye'de yabancılara konut satışında dördüncü sırada bulunduğu bildirildi.

Trabzon'da yabancılara konut satışının söz konusu dönemde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 26 arttığı belirtildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Hacısalihoğlu, yabancılara konut satışının Körfez ülkeleriyle başlayan turizm hareketinin bir sonucu olarak ivme kazandığını bildirdi.

Hacısalihoğlu, "Trabzon'da önemli konut yatırımları yapılıyor. Yabancıların da bu konutlara ilgi göstermesi şehrimizdeki turizm hareketinin devamlılığı için önemli." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.