Trabzon

Zigana Dağı'ndaki çığ

14:58 27 Ocak 2018
Zigana Dağı'ndaki çığ

Gümüşhane-Trabzon il sınırındaki Zigana Dağı'nda 9 yıl önce çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden 10 dağcı, Trabzon'da anıldı.

Dağcıları anmak amacıyla organize edilen yürüyüşe, ölen dağcıların yakınlarının yanı sıra Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) ile çeşitli spor kulüplerinin üyeleri katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası önünde toplanan grup, Türk bayrağı ve kulüplerin flamalarıyla, Ortahisar ilçesine bağlı Toklu Mahallesi'nin sahil kesiminde bulunan ve Zigana Dağı'ndaki çığ felaketinde hayatını kaybeden dağcıların anısına yaptırılan anıta kadar yürüdü.

Başar'ın anıta çelenk bırakmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde, dağcılar için saygı duruşunda bulunuldu.

Çığda hayatını kaybeden dağcıları rahmetle andıklarını belirten Başar, "On doğasever sporcumuzu 2009 yılında çığda kaybettik. Dünyada yaşanan bu tür kazalara baktığımızda, bu kadar kişinin, bu kadar küçük bir alanda çığa maruz kalması çok görülebilen bir durum değil. Böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını diliyorum." dedi.

Zigana Dağı'nda eğitim kampı gerçekleştireceklerini vurgulayan Başar, "Dağlar her zaman risk barındırıyor. Bu nedenle eğitimsiz herhangi bir faaliyet yapılmaması gerekiyor. Çığda hayatını kaybeden arkadaşlarımız tecrübeliydi, maalesef bulundukları bölge onlara bu imkanı vermedi. Yaşanan bu olaydan dolayı çok üzgünüz. Allah, kaybettiğimiz bütün dağcılarımıza rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

Anma programı, dağcıların anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Anma etkinlikleri kapsamında, yarın Zigana Dağı'ndaki çığ anıtı önünde de tören düzenlenecek.

Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda, 25 Ocak 2009'da yürüyüşe çıkan TEDAK üyesi 17 kişi çığ altında kalmıştı. Olayda Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsaoğlu, Dursun İnan ve Hüsniye Sarıbıyık hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.