Trabzon

Trabzon'dan Bahreyn'e direkt uçak seferleri başladı

17:41 29 Ocak 2018
Trabzon'dan Bahreyn'e direkt uçak seferleri başladı

Trabzon'dan Bahreyn'e direkt uçak seferleri başlaması dolayısıyla Bahreynli turizmcilerin de katılımıyla tanıtım toplantısı düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, 2017 turizm sezonunu değerlendirerek, Trabzon'un turizm açısından önemine vurgu yaptı.

Ayvazoğlu, Bahreyn'e direkt uçak seferlerinin, önceki haftalarda Atlasglobal ile başladığını belirterek, "Kış aylarında Bahreyn'den Trabzon'a direkt uçak seferlerinin başlaması bizim için çok önemli. Önümüzdeki günlerde Katar'dan da direkt seferler başlayacak. Bu da bizim için ayrı mutluluktur." dedi.

İstanbul'da düzenlenen Emitt Fuarı'na katıldığını ifade eden Ayvazoğlu, "Turizm acenteleri ve otel yetkilileriyle şehrimizi tanıtmak amacıyla bir araya geldik. Diğer illerin acenteleri, tur şirketleri ve otel yetkilileriyle de buluştuk. Stantta şehrimize karşı çok yoğun ilgi vardı. Katkıları da çok büyük. Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Turizm sezonunun açılışı nisan, mayıs gibi görünüyor ama daha şimdiden Bahreyn'den direkt seferler olması bizim için büyük mutluluk." diye konuştu.

- "Cidde, Riyad ve Dubai'de şehrimizi tanıtmak için çeşitli faaliyetlerde bulunacağız"

Ayvazoğlu, 2017'de sadece Suudi Arabistan'dan Trabzon'a direkt 375 sefer gerçekleştirildiğini, kente yurt dışından toplamda 900 direkt uçak seferi yapıldığını söyledi.

Bu yıl direkt uçuşların daha fazla olmasını temenni eden Ayvazoğlu, şubatta Cidde, Riyad ve Dubai'de şehri tanıtmak için çeşitli faaliyetlerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök ise doğrudan uçuşların önemine değinerek, "Turizmde pazarlayacağınız yeri önce sizin gezip görmeniz lazım. Meslektaşlarımız da burada gezip görecekler. Daha sonra da buranın pazarlamasını yapacaklardır. İki ülke arasında bu bir başlangıç olacak. Bu ilişkiler ileride daha çok gelişecek. Biz meslektaşlarımızla birlikte ülkemizin turizminin daha güzel yerlere gelmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

Al Yaqoob Travel'ın sahibi Abdulmonem Al Yaqoob, uçuşların şubat ayının sonuna kadar haftada 2 kez yapılacağını, mayıs ayında ise seferlerin haftada 3 kez olacağını söyledi.

Toplantıya, HMC Travel yetkilileri Mert Pekpak ve Muratcan Konak, Maya Group yetkilisi Mostafa Kia ile Atlasglobal yetkilileri de katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.