Trabzon

Vakfıkebir kurtuluş yıl dönümünü kutlayacak

13:18 31 Ocak 2018 2 Yorum Var
Vakfıkebir kurtuluş yıl dönümünü kutlayacak

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, ilçenin 100. kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla bir hafta boyunca önemli etkinlikler yapacaklarını söyledi.

Balta, gazetecilere yaptığı açıklamada, 100. yıl kutlama programı kapsamında 10-11 Şubat'ta kapalı spor salonunda masa tenisi ve satranç turnuvası, 12 Şubat'ta hükumet binası önünde dart turnuvası düzenleneceğini belirterek, 13 Şubat'ta öğrencilerin katıldığı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarının değerlendirilmesi ile Gençlik Merkezinde kahramanlık türkülerinin dinletisinin yapılacağını ifade etti.

Balta, ilçenin kurtuluş günü olan 14 Şubat'ta mehteran eşliğindeki yürüyüşle başlayacak etkinliklerin halk oyunları ve mehteran gösterileri, atletizm yarışmaları, Vakfıkebir Sabri Bahadır Kültür Sitesinde "Mavi Aslında Siyahtır" adlı tiyatro gösterisi ile devam edeceğini kaydetti.

Vakfıkebir Sabri Bahadır Kültür Sitesi'nin üst katında Vakfıkebirli sanatçıların karma plastik ve resim sergisi açacağını ifade eden Balta, şunları kaydetti:

"Vakfıkebir belgesel film gösterimi yapılacak, araştırmacı-yazar İsmail-Hacıfettahoğlu konferans verecek ve yarışmaların ödül töreni yapılacak. 15 Şubat'ta ise sabah namazının ardından Merkez Yeni Cami'de Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitleri anma günü yapılacak. 100. kurtuluş yılı kapsamında araştırmacı-yazar İsmail Hacıfettahoğlu'nun hazırladığı kitabın basımı yapılıyor.

Ayrıca ilçede ilk kez 'Vakfıkebir İçin Çal' klibi çekiliyor. 'Yol Gider Mi Gider Mi Bizim Büyüklimana' adlı türküyle Vakfıkebir'in her kesiminden insanların seslendirmesi ile ilçenin güzellikleri tanıtılacak. Yine ilçede ilk kez yönetmen Mehmet Polat tarafından hazırlanan ve Vakfıkebir'i tüm yönleriyle anlatan filmin gösterimi yapılacak."


YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Hiçbirşey 6 yıl önce Şikayet Et
    Eh yani orta bir şekilde düşünüyorum
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Hiçbirşeyi 6 yıl önce Şikayet Et
    Şiirmi hikayemi belli değil canım
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.