Trabzon

Vakfıkebir'in kurtuluşunun 100. yıl dönümü

16:18 14 Şubat 2018
Vakfıkebir'in kurtuluşunun 100. yıl dönümü

Vakfıkebir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü törenle kutlandı.

Belediye Başkanı Muhammet Balta, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, dünya tarihinin en kanlı savaşlarının yaşandığı Birinci Dünya Savaşı'nın başladığı 1914 yılından itibaren Vakfıkebir ve Büyükliman yöresinin, bu savaşın olumsuzluklarını derinden yaşamış bir vatan parçası olduğunu söyledi.

İlçenin 14 Şubat 1918'de düşman işgalinden kurtarıldığını belirten Balta, "Bu mutlu olayın 100. yılında bir ibret aynası olan mazimizi tekrar hatırlamamız için belediyemiz bir dizi faaliyet düzenledi. Amacımız, milli şuurumuzu uyanık ve canlı tutmak için tarihimize sahip çıkmak, onu doğru şekilde öğrenmek ve öğrenilmesine çalışmaktır." diye konuştu.

Öğrencilerin şiirler okuduğu, halk oyunları ve mehteran takımının gösteriler sunduğu törende, atletizm yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törene, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Garnizon Komutanı İsmail Delibaş, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Vakfıkebir Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.