Trabzon

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Cankesen:

17:34 22 Şubat 2018
Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Cankesen:

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, "Dünyada birçok ülke ile kıyasladığımızda havalimanı personelimiz bakımından çok öndeyiz." dedi.

Cankesen, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Olgun, Trabzon İl Temsilcisi Yılmaz Doğru ve sendika üyeleriyle Trabzon Havalimanı Başmüdür Yardımcısı Musa Sertkaya'yı makamında ziyaret etti.

Ziyaretinin ardından sendika üyeleriyle iç hatlardaki konferans salonunda bir araya gelen Cankesen, 13 Ocak'ta Trabzon Havalimanı'nda bir uçağın pistten çıktığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Allah bir daha hiçbir uçağımıza ve vatandaşımıza bunu yaşatmasın, Rabbim beterinden saklasın. Biliyorsunuz havacılıkta bazen konuşurken genellikle 'Havacılığın tarihi kanla yazılmıştır.' sözü söylenir. Çünkü hiçbir olayın sonucunda işin içinden küçük bir şekilde sıyrılamazsınız. Geçmiş bunu göstermiştir. Bugün burada olan olayda çok şükür büyük bir facia önlendi. Her zaman gittiğimiz yerde söylüyoruz. Bizim havalimanı personellerimiz kalifiye insanlar. Dünyada birçok ülke ile kıyasladığımızda havalimanı personelimiz bakımından çok öndeyiz. Burada özellikle ARFF (Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele) bölümündeki arkadaşlarımız ve havalimanı çalışanlarımız büyük gayret gösterdiler. Diğer illerden gelip emek sarf eden arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum."

Cankesen, sendika olarak önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, "Geçmişle kıyaslandığı zaman bizim son yıllarda çözdüğümüz sorunlar yüzümüzün ve yüzünüzün akı. Bize destek verdiniz, elimizden geleni yaptık." dedi.

Sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin arkasındaki üye sayısıyla öne çıktığını dile getiren Cankesen, "Her yıl yetkili sendika sayımı yapılıp da yetkili sendika belirlenince hakkınızı gereken yerlerde arıyoruz. En son geldiğimizde arkadaşlarımızın bize ilettiği sorunların başında havacılık tazminatı vardı. Şimdi havacılık tazminatını çözmenin haklı gururu ile karşınızdayız." ifadesini kullandı.

Cankesen, yaptıkları ziyaretlerde istişare toplantıları düzenlediklerini de kaydederek, sorun ve problemleri dinleyerek çözümü noktasında çaba sarf edeceklerini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.