Trabzon

Trabzon'daki FETÖ davası

19:53 22 Şubat 2018
Trabzon'daki FETÖ davası

Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan, meslekten ihraç edilen öğretmenin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan tutuklu yargılanan, meslekten ihraç edilen öğretmen Osman Kılıç ve avukatı ile yakınları katıldı.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, sanığın örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğunun tespit edildiğini belirtti.

ByLock dökümlerinde, sanığın başka bir örgüt üyesine program üzerinden yazışmalarında kendisine ait ikamet adresini verdiğini kaydeden savcı, Kılıç'a ait "Osman emmi tahsilat 4 bin civarı, gazete ve kurumlara verdikten sonra bize bin lirası kalıyor." şeklindeki yazışmayı okudu.

Savcı, sanığın ByLock ve KakaoTalk programlarını kullandığının belirlendiğini, örgüt talimatıyla Bank Asyaya para yatırdığı ve üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumu göz önünde bulundurularak tutukluluk halinin devamını talep etti.

Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Kılıç ise savunma yapmak için mahkemeden süre istedi.

Sanık avukatının dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.