Trabzon

Şengör’ün Kanuni hakkındaki sözleri

15:46 04 Mart 2018
Şengör’ün Kanuni hakkındaki sözleri

Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Başkan Yardımcısı Adnan Baki, Kanuni Sultan Süleyman hakkındaki sözleri nedeniyle Celal Şengör'e tepki gösterdi.

Baki, vakfı yöneticileriyle Kanuni Evi önünde yaptığı basın açıklamasında, Şengör'ün, cihan padişahı olan birisi için söylediği sözlerin haddini aştığını ifade etti.

Kanuni Sultan Süleyman'ın Trabzon'da doğup büyüdüğünü anımsatan Baki, şunları kaydetti:

"Türk ve İslam tarihinde önemli bir yeri olan, dünyanın 'Magnificent Süleyman', bizim de Muhteşem Süleyman olarak bildiğimiz, devlet idaresinde adaleti tesis etmek için yaptığı uygulamalarla kanuni olmuş, yazdığı şiirler ve divanı ile muhibbi olmuş, İslam'ın halifesi ve cihan padişahına ölçüsüz ifadeler kullanmak kimsenin haddine değildir."

Baki, Kanuni Sultan Süleyman'ın büyüklüğünün her hangi bir savunmaya ihtiyacı olmadığını da dile getirerek, "Onu bilenler bilir, tanıyanlar tanır. Prof. Dr. Celal Şengör alanında dünya çapında bir bilim adamıdır. Kendisine uzmanlığının dışındaki alanlarda konuşmamasını tavsiye ediyoruz. Zira uzmanı olmadığı konularda konuştukça ölçüyü kaçırmakta ve zor durumda kalmaktadır." diye konuştu.

Vakıf olarak, sarf ettiği sözleri bilim adamı olan Şengör'e yakıştıramadıklarını belirtern Baki, ifadelerinden dolayı kendisini kınadıklarını sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.