Trabzon

Trabzon'un 103 dönümlük botanik bahçesi ağaçlanıyor

15:59 24 Mart 2018
Trabzon'un 103 dönümlük botanik bahçesi ağaçlanıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesince 103 dönümlük alana kurulan Trabzon Botanik'te farklı floradaki ağaç ve fidanların dikimine başlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın dört bir tarafındaki farklı bitki türlerinin Trabzon Botanik'te yer alacağını söyledi.

Söz konusu alana bin 500 yeni ağaç ve fidan dikileceğini belirten Gümrükçüoğlu, "İlk etapta 500 ağaç ve fidanın dikimini gerçekleştiriyoruz. Öncelikle ülkemiz, ardından dünya florasındaki ağaçları ve diğer çalı türlerini Trabzon Botanik'te sergileyeceğiz. Bunlarla beraber Fındık Evi Bahçesi'ni kurup, 21 çeşit fındık türünü dikeceğiz. Kendi üretimimiz olan yöremize has meyve türlerimiz de koleksiyona katılacak." dedi.

Gül bahçesi ve mavi yemiş bahçesi de oluşturacaklarını aktaran Gümrükçüoğlu, bununla ilgili de fidan diktiklerini, ayrıca Trabzon Botanik içinde bitki kütüphanesi de oluşturacaklarını kaydetti.

- "Trabzon Botanik'te son aşamaya gelindi"

Kente Trabzon Botanik'i kazandırırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan büyük katkı gördüklerine işaret eden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Trabzon Botanik, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'a ve bölgemize hediyesidir. Sayın Cumhurbaşkanımız, başbakanlığı döneminde bu projeyi kendilerine arz etmemiz sonrasında, 'Bu araziyi Trabzon Büyükşehir Belediyesine tahsis ediniz. Trabzon'un önemli marka değerlerinden biri olacağından Trabzon halkına o alanı hediye ediyorum.' diyerek, Çamoba'daki arazinin tahsisinin yapılmasını bizatihi Milli Emlak Genel Müdürlüğüne emir ve tensip etmişlerdir."

Gümrükçüoğlu, projede son aşamaya gelindiğini belirterek, "Kısa süre içinde Trabzon Botanik, şehrimiz ve ülkemiz turizmine hizmet edecek durumla gelecektir." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.