Trabzon

Trabzon Büyükşehir Belediyesi "asfalt sezonu"nu açtı

16:08 24 Nisan 2018
Trabzon Büyükşehir Belediyesi "asfalt sezonu"nu açtı

Trabzon Büyükşehir Belediyesince "asfalt sezonu"nu açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kentin büyükşehir statüsüne kavuştuğu 30 Mart 2014'ten buyana mahalle yollarına 1 milyon tonunun üzerinde asfalt serdiklerini belirtti.

Asfaltlama çalışmalarında kalıcı çalışmalar yürütmeye özel önem verdiklerini vurgulayan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Geçici çalışmalar yapmak yerine kalıcı çalışmalara imza atıyoruz. Bu şekilde israfın önüne geçtiğimiz gibi, insanlarımıza uzun yıllar hizmet edecek yollar oluşturuyoruz. Yol çalışmalarımız sadece asfaltlama çalışmalarından ibaret değildir. Program dahilinde gerekli görülen noktalarda sanat yapısı inşaatlarını, kanal ve kaldırım çalışmalarını titizlikle gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızın ardından yaptığımız asfaltlama ve betonlama çalışmaları ile uzun yıllar hizmet verecek kaliteli yollar oluşturuyoruz."

Gümrükçüoğlu, asfalt çalışmalarına mevsim itibariyle hız verdiklerini ve hava şartlarının uygun olduğu her gün çalışma yapıldığını aktararak, şöyle devam etti:

"Bu nedenle 2018 yılında asfalt sezonunun mevsim itibariyle yeni başlamış olmasına rağmen, 25 bin ton asfalt yollara serildi. 4 yılda 1 milyon ton asfalt yapmış belediye olarak 2018 yılı içinde çok sayıda mahallemizde asfaltlama çalışması planlıyoruz. Bu yılki hedefimiz 350-400 bin ton asfaltlama rakamına ulaşmaktır. Her gün üç ekiple asfaltlama yapıyoruz. Birkaç güne ekip sayımız dörde çıkartılacak. Ayrıca ihale ile yüklenici firmaya da asfalt serme çalışması yaptırarak ekip sayımızı daha da arttıracağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.