Trabzon

Başkan Gümrükçüoğlu 4 yılını anlattı

15:37 25 Nisan 2018
Başkan Gümrükçüoğlu 4 yılını anlattı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 4 yıllık çalışma süresini değerlendirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin eski hizmet binasında gazetecilerle bir araya gelen Gümrükçüoğlu, restorasyon çalışmalarının sona erdiği binada yapılanları anlatarak, sergilenen tarihi eserleri tanıttı.

Bina çevresinde yapım çalışmaları sona eren birinci ve ikinci etap meydan projeleri hakkında bilgi veren Gümrükçüoğlu, daha sonra belediyeye ait üstü açık otobüsle gazetecilerle şehir turu yaptı.

Belediye olarak çalışma yaptıkları alanları ziyaret eden Gümrükçüoğlu, daha sonra EYOF Parkı'nda basın toplantısı düzenledi.

- Kente 1 milyon ton asvalt serildi

4 yıllık süre içerisinde Trabzon'da 1 milyon ton asfalt serildiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, Türkiye'de en çok yol ağı olan Trabzon'da, yeni belediyeler arasında imar planını yapan tek şehrin Trabzon olduğuna da dikkat çekerek, "Bütün bu çalışmaların yanı sıra işin teknik alt yapısıyla beraber 34 ay sürdü. Her imar planının eksiği olabilir mi? olabilir. Bunun yasal süresi var mı? var. Hiçbir ilçenin, hiçbir beldenin fikri alınmadan kendi kendine işlem yapılmadı. Bunun yanı sıra meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarının görüşleri alınarak yol haritasına devam edildi. Yasal mevzuat bu planlar tamamlandıktan sonra askıya çıkmaktır. Askıda talepler olabilir. Bunlar da imar komisyonu tarafından incelenir, varsa hata düzeltilmiştir. Ancak vatandaşımız, insanımız, belediyemiz razı olmayabilir. Peki ne olur? Yasal yola başvurabilir." diye konuştu.

- Sümela Manastırı teleferik projesi

Sümela Manastırı'na yapılması planlanan teleferik projesine de değinen Gümrükçüoğlu, projenin ihale aşamasına geldiğini, halen sürdürülen restorasyon çalışmalarının ardından çalışmalara başlanacağını aktardı.

Kendisiyle ilgili daha önceden çıkan iddialara da değinen Gümrükçüoğlu, "Benim hiçbir atağım ve manevram olmaz. Yok görevden alındı, istifa ettirildi. Hiç itibar etmedim etmemde. Ben demokrasiye, insan haklarına ve vazifeye her zaman çok kıymet veririm verdimde. Bizim Cumhurbaşkanımızda Cumhurbaşkanımız, Başbakanımızda Başbakanımız. Evet partiliyim. Parti teşkilatlarımızda parti teşkilatlarıdır. Biz bana göre bir aileyiz. Bir aile içinde zaman zaman bazı uygulama farklılıkları veya uygulamaya bir olmayan çözüm ve metotları olabilir. Mutabakatla olması gereken yapılır. Dolayısıyla değil ben bütün Türkiye'de bu şekilde kopartılan dedikoduların çok fuzuli laflar olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

- Trabzonspor için başlatılan kampanya

Trabzonspor Kulübü'nün başlattığı yardım kampanyasına kendisinin de destek vereceğini belirten Gümrükçüoğlu, "Biz toplantı ile lanse edeceğiz. Bende orada dedim. 3 tane maaşımı vereceğim. Avrupa'da kardeşlerimiz var. 50 bin hemşerimiz 10 lira verse 500 milyon eder. Biz takımımızı Allah'ın izniyle yaşatırız. Bu kampanyayı sizler gibi her zaman toplantı yaparak sürdüreceğiz. Onu önümüzdeki haftalarda sivil toplam ve meslek kuruluşları ile sürdüreceğiz." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.