Trabzon

Abdulhamit Han Kur'an Kursu ve Cami projesinin temeli atıldı

18:10 30 Haziran 2018
Abdulhamit Han Kur'an Kursu ve Cami projesinin temeli atıldı

İçerisinde kapalı yüzme havuzu, spor salonları ve konferans salonlarının da yer alacağı "Abdulhamit Han Kur'an Kursu ve Cami" inşaatının temeli törenle atıldı.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, törende yaptığı konuşmada, ülke olarak tüm tehlikelerin milli ve manevi değerlerle bertaraf edildiğini belirtti.

Milli ve manevi değerlerin insanı ayakta tutan en tem değerler olduğunu belirten Yavuz, şunları kaydetti:

"Milli değer bir millet tarihi ile övünür, tarihi ve gelenek ve görenekleriyle övünür ve bunu var olduğu müddetçe de yaşatmaya çalışır. Manevi değerler dediğimizde ise inancımız akımıza gelir. İslam dinini, bütün değerlerini yaşatmak bizim görevimizdir. Biz milli ve manevi değerler ile bezenmiş bir milletiz. Tarih boyunca böyleydi şimdi de böyledir gelecekte de böyle olacaktır."

Yavuz, yapılacak olan külliyenin milli ve manevi değerlerin yaşatılması adına önemli olduğunu ifade ederek, "Buradaki eser milli ve manevi değerlerimizin yaşatılması için en temel göstergesidir. Kur'an eğitimi ve bunun yanında diğer müştemilatı bu eser tam bir yaşam alanı olacaktır." dedi.

7 katlı ve yaklaşık 13 bin metrekare kapalı alanı ile külliye şeklinde yapılacak olan Abdulhamit Han Kur'an Kursu ve Cami projesinde, spor salonları, kapalı yüzme havuzu, konferans ve toplantı salonları ve yatılı Kur'an kursu olacak.

Törene, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon Müftü Vekili Hadi Keskin, Akçaabat Müftüsü Ramazan Tekin, Akçaabat Abdulhamit Han Kur'an Kursu ve Cami inşaatı Derneği Başkanı Cevat Birinci ile vatandaşlar katıldı.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.