Trabzon

Trabzon'da kabine gururu

18:37 10 Temmuz 2018
Trabzon'da kabine gururu

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kabinesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakın çalışma ekibinde Trabzonlulara yer verilmesinin özel bir gurur olduğunu ifade ederek, "Bu tablo bizim için muhteşem bir tablo, bu dönem bizim için tarihi fırsatları yakaladığımız altın bir çağ olacaktır. Şehir olarak yapmamız gereken birlik olmaktır. Bakanlarımıza sahip çıkıp, elele vererek, güç birliği yapmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Cora, yaptığı açıklamada, milletin iradesi ile vücut bulmuş yeni yönetim modelinin vatana, millete ve ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

Artık millete hizmet, ülkeyi kalkındırma yolunda hiçbir mazeretlerinin olmadığını belirten Cora, yeni hükümet sisteminin ilk kabinesinde de çok değerli isimlerin görev aldığını dile getirdi.

Cora, tüm kabine üyelerine başarılar dileyerek, her birine Allah'tan güzel hizmetler yapmayı nasip etmesini diledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından oluşturulan yeni sistemin ilk kabinesinin kendileri için özel bir gurur vesilesi olduğunu da ifade eden Cora, şunları kaydetti:

"Bizim için sevindirici bir başka husus da Başkanımızın ilk kabinesine Trabzon olarak damga vurulmasıdır. Her şeyden evvel, Başkan'ın en yakın çalışma ekibinde Trabzonlulara yer verilmesi büyük bir güven ve özel bir gururdur. Şehrimizin ziyadesiyle temsil edilmesi memnuniyet vericidir. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun terörle mücadeledeki iradesi, kararlılığı ve cesareti ile yeniden yola devam etmesi çok önemli bir durumdur. Biz terörle mücadeleyi böyle bir dönemde yarım bırakamazdık. Ülkemizde her bir vatandaşımızın sağduyusu ve ortak kanaati bu şekildedir. Trabzon'un evladı Berat Albayrak'ın, Hazine ve Maliye Bakanı olması çok isabetli bir karardır. Kendisinin eğitimi, bilgi birikimi, tecrübesi ve vizyonu ile ekonomiye ayrı bir ivme kazandıracak, ilimize gelecek yatırımlarda kaynak sorunu yaşamayacağız. Cumhurbaşkanımızın başdanışmanı hemşehrimiz Mustafa Varank'ın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirilmesi demek Yatırım Adası'nın hızlandırılması demektir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına şehrimizin bir başka evladı, ülkemizin her bir yatırımında emeği olan Karayollarının tecrübeli bürokratı Cahit Turan'ın getirilmesi demek, mega projelerimizin daha hızlı tamamlanması demektir. Güney Çevre Yolu'na başlamak, yeni havalimanını gündeme getirmek, demiryolunu yatırım programına almak demektir. Bu tablo bizim için muhteşem bir tablo, bu dönem bizim için tarihi fırsatları yakaladığımız altın bir çağ olacaktır. Şehir olarak yapmamız gereken birlik olmaktır. Bakanlarımıza sahip çıkıp, elele vererek, güç birliği yapmalıyız. Trabzon bu fırsatı kaza etmemelidir. Ülkemize, bölgemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.