Trabzon

Bando-Mehter Takımı cuma günleri konser verecek

18:01 13 Ağustos 2018
Bando-Mehter Takımı cuma günleri konser verecek

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bando-Mehter Takımının, her cuma günü mesai bitiminde 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı'nda konser vereceği bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, milli ve geleneksel kültürün yaşatılması amacıyla yeni bir faaliyeti hayata geçirdiklerini belirtti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bando-Mehter Takımının, her cuma günü mesai bitiminde 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı'nda konser vereceğini kaydeden Gümrükçüoğlu, Trabzon'da asli belediyecilik faaliyetleri ve dev projelerin yanı sıra spora, sanata ve eğitime her zaman katkı verdiklerine dikkati çekti.

Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Karadeniz'de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Müzik Akademisini şehrimize kazandırmış bir belediyeyiz. Sanata, milli ve geleneksel kültürümüzün yaşatılmasına her zaman destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu kapsamda şehrimizde yıllar önce uygulanan, cuma günleri bando-mehter konseri faaliyetini de yeniden başlatmış bulunuyoruz. Bu uygulama, şehrimize dışarıdan gelen misafirlerimizin kültürümüzü daha yakından tanımasına da vesile olacaktır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.