Trabzon

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin asfalt çalışmaları

13:43 18 Ağustos 2018
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin asfalt çalışmaları

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 2018 yılı içerisinde yollara serdiği asfalt miktarının 230 bin tona ulaştığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açılamada, belediyeye ait tesislerde üretilen asfalt, beton ve beton büzlerin kentin ihtiyaçlarına cevap verdiği belirtilerek, 2018 yılı içerisinde yollara serilen asfalt miktarının 230 bin tona ulaştığı kaydedildi.

Belediyenin asfalt ve betonun yanı sıra 2018 yılı içerisinde farklı ebatlarda toplam 6 bin 500 beton büz ürettiği de hatırlatılan açıklamada, üretimi yapılan büzlerin mahallelerin ihtiyaçlarında kullanıldığı aktarıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye'nin en uzun yol ağına sahip olan Trabzon'da kendi tesislerinde üretim yaparak daha çok hizmeti sahaya tatbik etme şansı bulduklarını ifade etti.

2018 yılı asfaltlama çalışmalarına 400 bin ton asfalt serme hedefi ile başladıklarını hatırlatan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Bu asfaltın tümünü kendi tesislerimizde üretmiş olacağız. Mahalle yollarımızda yalnız asfaltlama çalışması yapmakla yetinmiyoruz. Asfaltlama öncesinde, çağımız şartlarının gerekli gördüğü menfez ve istinat duvarı gibi tüm sanat yapısı inşaatlarını, bakım-onarım ve mıcırlama çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Böylece çok daha kalıcı işlere imza atmış oluyoruz. Bu çalışmalarımızda gerekli olan büz ihtiyacımızı da yine kendi tesislerimizde üretim yaparak karşılıyoruz. Aynı şekilde beton üretimi de yaparak inşaatlarda, okul ve cami gibi sosyal alanların eksiklerinin tamamlanması gibi birçok noktada kullanıyoruz. Böylece daha az maliyetle daha çok işe imza atmış oluyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.