Trabzon

Fatih Parkı düzenlenecek

12:20 19 Ağustos 2018
Fatih Parkı düzenlenecek

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehrin merkezinde bulunan Fatih Parkı'nın yenileneceğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon'un Meydan Parkı'nda 1. ve 2 etap düzenlemelerin bitirilip halkın kullanımına sunulduğu, Fatih Parkı'nda da yenileme çalışmalarının yapılacağı belirtildi.

Belediyenin Fatih Parkı'ndaki 9 bin 600 metrekarelik alanda yapılacak düzenleme için yapım ihalesini gerçekleştirdiği ve ihaleyi kazanan firmayla sözleşme imzalanarak, yer teslimi yapıldığı aktarıldı.

İhale kapsamında Fatih Parkı'nda bulunan çocuk oyun alanının yenilenmesi dışında 4 çay ocağı ile bir kış bahçesi yapılacağı, bazalt ve granit ile deck zemin döşeme kaplamalarının yapılacağı alanda mevcut ağaçlara da zarar verilmeyeceği belirtildi.

Parkın aydınlatma sisteminin de değişeceği ihalede parkta bulunan tuvaletlerin de engelsiz hale getirileceği kaydedildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Meydan Parkı'ndaki düzenlemelerden sonra Fatih Parkı'nın düzenlenmesine de başladıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Meydan Parkı'nın eski hali hepimizin malumu. Her tarafından araçların geçtiği, plastik sandalyelerin bulunduğu, çay içmek istemeyen vatandaşın oturabileceği alanın son derece kısıtlı olduğu bir alandı. Ama yaptığımız yeni düzenlemelerle alan 24 saat yaşayan bir mekan haline geldi. İnsanlarımız bir şey içmeden de meydanın güzelliklerini doyasıya yaşıyor. Şimdi sıra Fatih Parkı'na geldi. Burayı da güzel bir hale getireceğiz. Ağaçlarımızı hassasiyetle koruyacağız. Fatih Parkı'nı halkımızın uğrak bir mekanı haline getireceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.