Trabzon

Belediye dershanesinden 416 öğrenci üniversiteye girdi

20:14 06 Eylül 2018
Belediye dershanesinden 416 öğrenci üniversiteye girdi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi dershanelerine giden 416 öğrencinin üniversiteye girdiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde sürdürülen Üniversiteye Hazırlık Destekleme ve Yetiştirme Kursuna katılan öğrencilerin önemli başarıya imza attığı belirtildi.

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı sonucuna göre, öğrencilerden 164'ünün lisans, 252'sinin ön lisans olmak üzere 416'sının üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleştirildiği kaydedilen açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun şu ifadelerine yer verildi:

"Üniversiteye Hazırlık Destekleme ve Yetiştirme Kursunda eğitim alıp üniversiteye yerleşmeyen öğrencilerimizin önemli bir kısmı da gelecek yıl başka bölümlere yerleşebilmek için bu yıl tercih yapmayan öğrencilerimizdir. Ayrıca üniversiteye yerleşememiş olan öğrencilerimizin birçoğu da yeniden tercih yapmak için ek yerleştirme tarihlerini beklemektedir. Ek yerleştirmelerin sonuçlanmasıyla bu başarı oranı daha da yukarılara çıkacaktır. Elde ettikleri bu yüksek başarı için bir kez daha öğrenci ve öğretmen kardeşlerim ile bu projeye emek veren mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.