Trabzon

58 yıldır yanlış tarihte kutluyorlarmış!

08:12 27 Ekim 2018
58 yıldır yanlış tarihte kutluyorlarmış!

Trabzon’un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethinin 557’nci yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı. Ancak törende kutlamaların üç aylık bir sapmayla yapıldığı vurgulandı.

Fatih Sultan Mehmet tarafından Osmanlı topraklarına katılan Trabzon’un fetih tarihi, 1960’lı yılların başında 26 Ekim 1461 olarak kabul edildi ve o günden bu yana kentte her 26 Ekim’de resmi törenler düzenlenip, kutlamalar yapıldı. Trabzon’un fethinin 557’nci yıl dönümü dün Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle kutlandı. Kentte kutlamalara başlanırken, fetih tarihi konusundaki tartışma yine gündeme geldi.

Fetih var tarih yok

Özellikle sosyal medyada yoğun süren tartışmalarda, ‘Fetih var, tarih yok’ yorumları yapıldı. Bu yılki kutlama töreninde konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Seyfullah Kınalı, fethin 58 yıldır yanlış tarihte kutlandığını ve gelecek yıl ise kutlamaların 15 Ağustos’ta yapılacağını duyurdu. Fatih Sultan Mehmet dönemi üzerine doktorasını yapan Prof. Dr. Kenan İnan da gerçek tarihin 15 Ağustos olduğunu belirtmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.