Trabzon

Gazoz kapaklarından süs yapıp, burs veriyor!

11:38 18 Kasım 2018 2 Yorum Var
Gazoz kapaklarından süs yapıp, burs veriyor!

Trabzon Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Ömer Mürsel, kafe ve restoranlardan topladığı atık gazoz kapaklarından buzdolapların vazgeçilmez kapak süsleri olan magnetler yapıyor.

Trabzon Üniversitesi’nde İlahiyat Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi olan Ömer Mürsel, kafe ve restoranlardan topladığı atık gazoz kapaklarını biriktiriyor. Kapakların üzerlerini hayvan fotoğrafları ve spor kulüplerinin logolarını işleyerek buzdolapların vazgeçilmez kapak süsleri olan magnete dönüştüren ve internet üzerinden satan Mürsel, elde ettiği gelirle üniversite okuyan öğrencilere burs veriyor, gelirin bir kısmını da hayvan koruma derneklerine bağış olarak yolluyor.

'FARKINDALIK OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Boş vakitlerini değerlendirmeye çalıştığını anlatan Ömer Mürsel, "Üniversite okuyan arkadaşlarımız kötü ortamlardan uzak durup kendilerine ve çevresine verimli olabilir. Biz yaptığımız magnetlerle hem atık metalleri geri kazandırıyoruz hem de satarak elde ettiğimiz gelir ile üniversite okuyan arkadaşlarımıza burs imkanı sağlayabiliyoruz. Elde ettiğimiz gelirin bir kısmını da sokak hayvanlarını koruma derneklerine bağış ederek farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Boş vakitlerimizi sosyal faydalara çevirmek hem bize hem de çevremizdeki insanlara iyi gelecek" dedi.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • galoo 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah kötü insanların şerrinden korusun. mevlam işlerini rast getirsin. belki yorumdaki gibi biri çıkar karşına boşboş konuşur. sen bildiğin bu yoldan şaşma sakın.
    Cevapla
  • Rümeysa 5 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür iyi insanlar var
    Cevapla
  • Recep 5 yıl önce Şikayet Et
    keşke magnetin bitmiş halinin bir örneğini de habere koysaydınız.
    Cevapla
  • erkolu 5 yıl önce Şikayet Et
    Padişahı biri böyle iş yapan birine önce bir kese altın verilmesini emretmiş.Sonra da "kırk değnek vurun demiş" Hikmetini soranlara : Böyle maharetli bir iş yapdığı için bir kese altın verdim fakat böyle boş işle uğraşdığı için de 40 değnek vurulmasını emrettim demiş !
    Cevapla
  • Mehmet Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Tabi sen akşam yemekten sonra elinde çay atomu parçalıyorsun.
  • mukaddes yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    sende uzay projesi yap elinden alanmı var
  • KASIM OCAK 5 yıl önce Şikayet Et
    değneği kime vurmak lazım acaba
  • ben 5 yıl önce Şikayet Et
    olayı yanlış hatırlıyorsun ve yanlış olaya bağlıyorsun. padişahın değneklettiği adam bilmem kaç arşından bir iğnenin deliğinden ip bağlı başka bir iğneyi geçiriyor. yani tamamen boş iş. bu arkadaş ise en azından insanların kullandığı bir şey yapıyor ve satıyor. parası ile de hayır yapıyor.
  • Cevdet 5 yıl önce Şikayet Et
    Belliki haberi okumus ama anlamamissin . "Elde ettiği gelirle üniversite okuyan öğrencilere burs veriyor, gelirin bir kısmını da hayvan koruma derneklerine bağış olarak yolluyor." Niye yazdiysam $imdi sen bunu da anlamazsin
  • sakaryalı 5 yıl önce Şikayet Et
    adam burs verıyor...haberı adam gibi oku oyle yorum yap.
  • Tkyrkyyldz 5 yıl önce Şikayet Et
    Boyle Yureklere Cennet mekan deyin yaniltmaz Allah sizleri ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.