Trabzon

Hayatı kabusa döndü! Her gün aynı acıyla uyanıyor

11:58 21 Aralık 2018 3 Yorum Var
Hayatı kabusa döndü! Her gün aynı acıyla uyanıyor

Trabzon'da 45 yıl önce fındık bahçesinde oynadığı sırada başına isabet eden ve hayati tehlike nedeniyle çıkarılamayan mermi çekirdeği ile yaşamak zorunda kalan 54 yaşındaki Yakup Çakmak, birçok sağlık sorunuyla yaşam mücadelesi veriyor.

Çakmak'ın başına, 1973 yılında Beşikdüzü ilçesine bağlı Oğuz  Mahallesi'ndeki evlerinin önünde, fındık bahçesinde kardeşleriyle oynadığı sırada  nereden geldiği belirlenemeyen kurşun isabet etti.

Kafası kanayan Çakmak, ağabeyi ile oynadığı sırada yaralandığını  düşünen ailesi tarafından Trabzon'daki bir hastaneye götürüldü. Burada yapılan  ilk müdahalenin ardından çekilen röntgen filminde kafasında mermi çekirdeği  olduğu tespit edilen Çakmak, Ankara'daki hastaneye sevk edildi.

Kurşunun oluşturduğu tahribat dolayısıyla sol gözü görme yetisini  kaybeden, sol kol ve bacağı da felç olan Çakmak, ameliyat edildi. Çakmak'ın  kafasındaki mermi çekirdeği, hayati tehlike riski bulunduğu için çıkartılamadı.

Geçirdiği ameliyatlarla kol ve bacağındaki felç durumu ortadan kalkan  Çakmak, 15 yıldır mahallesindeki caminin çay ocağında çalışıyor. Çeşitli yerlerde  çalışmasına bağlı olarak 1,5 yıl önce de emekli edilen Çakmak, eşi ve annesi ile  birlikte yaşıyor.

"ÇEKTİĞİMİ IZDIRABI BİR ALLAH, BİR DE BEN BİLİRİM"

Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurşunun başına 9 yaşında,  ilkokul ikinci sınıfa geçtiği 1973 yılının yaz ayında isabet ettiğini söyledi.

O günden beri büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Çakmak, sağlık  sorunlarının yanı sıra eğitimine devam edemediğini, askerlik de yapamadığını  ifade etti.

Çakmak, kurşunun başının üst kısmından girdiğini ve sol gözünün arka  bölümünde kaldığını anlatarak, "45 yıldır geçmeyen baş ağrısı ve uykusuzlukla  mücadele ediyorum. Başım ağrıdığı için düzenli ağrı kesici alıyorum. Uyku sorunum  var, yattığım zaman sanki biri kafama yumruk atıyormuş gibi acıyla sıçrayıp  kalkıyorum. O nedenle de ancak uyku ilacı alarak uyuyabiliyorum." dedi.

"AĞRISIZ BİR GÜNÜM OLMUYOR"

Silah kullanılmasına, havaya rastgele ateş edilmesine karşı olduğunu  belirten Çakmak, şunları ifade etti:

"Benim canım yandı, başkasının canı yanmasın, ben bunu istiyorum.  Benim çektiğim ızdırabı bir Allah, bir de ben bilirim, başka kimse bilmez... Ah  diyorum, bu kurşun bende olmasaydı da okuyabilseydim. Bir yere memur girseydim,  daha sağlıklı bir hayat sürseydim. En çok rahat uyumayı özlüyorum. Kafamda ağrı  falan olmasa da şöyle uyusam, tatlı bir uyku çeksem, onu istiyorum. Ağrısız bir  günüm olmuyor. Allah kimsenin başına vermesin."

Yakup Çakmak'ın 82 yaşındaki annesi Ayşe Çakmak, tedavi süreci ve  sonrasında oğlunun çektiği acıları gözyaşı dökerek anlatarak, silahla havaya ateş  edilmemesini, bu konuda herkesin duyarlı olmasını istedi.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • hakan gardas 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu maganda kursunları son yıllarda yüzlerce insanı öldürdü ve yaraladı. Havaya ve bilincsiz ates edilmesinin bedeli agır olmalıdır ve cezalar artırılmalıdır.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • nihat 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcısı olsun . İnşallah çektiğiniz sıkıntılar ahirette kat kat mükafat olarak geri dönecektir
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • serdo 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah sifa versin amca
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.