Trabzon

Trabzon'da Kemal Sunal filmi gerçek oldu!

14:17 17 Kasım 2019 2 Yorum Var
Trabzon'da Kemal Sunal filmi gerçek oldu!

Trabzon'da yaylada ev yapmak isteyen, ancak yapılaşma yasağına takılan 55 yaşındaki Ömer Birinci, yıkım endişesi yaşamamak için yaptırdığı 20 metrekarelik ahşap evi kamyon kasasına monte etti. Yıkım olacağı durumlarda kamyon üzerindeki gecekondusuyla yayladan ayrılıp başka yaylalara yönelen Birinci'nin ilginç yöntemi, başrolünü Kemal Sunal'ın oynadığı 'Gülen Adam' filmindeki ev taşıma sahnesini akıllara getirdi.

Yeşilçam klasiklerinde belediyenin yıkımdan kurtulmak için gecekondusunu tekerlekli olarak inşa eden vatandaşın hikâyesinin anlatıldığı Kemal Sunal'ın 'Gülen Adam' filmi, Trabzon'da gerçek oldu. Düzköy ilçesinde Ömer Birinci (55), yaylalarda yapılaşma yasağı nedeniyle ev inşa edemeyince ilginç bir çözüm yolu buldu. Birinci, yaptırdığı 20 metrekarelik ahşap evi kamyon kasasına monte etti.

EKİPLERİ GÖRÜNCE YAYLADAN AYRILDI

Kamyonu da Beypınarı Yaylası'na park etti. Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki yaylalarda, 'İmar barışı' ile 31 Aralık 2017'den önceki yapılara af getirileceği belirtilen düzenlemenin ardından inşa edilen kaçak yapıların yıkımı için yaylaya gelen ekipleri gören Birinci, kamyonunu çalıştırarak yayladan ayrıldı. Birinci, başka bir yaylaya kamyonu park etti.

KEMAL SUNAL'IN FİLMİNDEN ESİNLENDİ

Kemal Sunal'ın 'Gülen Adam’ filminden esinlendiğini anlatan Birinci, "Geçen yıl karavanımı buraya koydum, şu anda yıkım kararı geldi. Ben de karavanımı çalıştırdım başka bir yere götürüyorum, oraya kuracağım, orada da yıkım kararı gelirse, başka bir yere taşıyacağım. Kemal Sunal’ın filmi gibi yaylaları dolaşacağız. Yayları çok seviyorum” dedi.

Kartal Tibet’in yönettiği ve senaryosunu Erdoğan Tünaş’ın yazdığı ‘Gülen Adam’ filmi 1989’da çekildi. Kemal Sunal, Aydan Burhan, Ahmet Sezerel ve Bilge Zobu’nun başrollerini paylaştığı filmin konusu ise şöyle:

Yusuf Şaplak (Kemal Sunal), gülerek doğan ve her olaya gülerek tepki veren bir adamdır. Yusuf’un bu durumu doktorların ilgisini çeker. Herkes onun ağlayacağı olayı beklemektedir. Bu sırada Yusuf hayat şartlarıyla da boğuşur. Ev alacak parası olmadığı için gecekondu yapar, gecekonduyu da belediyenin yıkım ekiplerinden kurtarmak için tekerlekli bir platformun üzerine inşa eder. Film, çekildiği dönemdeki hayat şartlarını, fakirliği, gecekondu yıkımlarını ve bunların karşısında akıllıca düşünen bir adamın başına gelenleri anlatır.

Öte yandan, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yer alan yaylalarda inşa edilen kaçak yapıların yıkımı için başlatılan çalışmalar sürüyor. Çalışmalar kapsamında, Düzköy ilçesine bağlı Haçka, Derinoba, Honefter, Alazlı ve Beypınarı yaylalarında toplam 14 kaçak yapının yıkıldığı belirtildi.

 

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • ne olmuş? 4 yıl önce Şikayet Et
    Karadeniz bölgesinde olan hiçbir şey komik değildir, "çok zekice"dir.
    Cevapla
  • Kemal hoca 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke ekibin başındaki daha zeki olsaydı da trafiği çağırıp bu aracı standartlara uymadığı için bağlatsaydı :)
    İlk beğenen sen ol
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel fikir ama bu orjinal değil, amerikada bu zaten bir sektör. metrekesine göre kullanım amacına, tasarımına göre böyle kamyon römorku şeklinde ahşap evler satılıyor zaten. binlerce değişik tasarım var.. belgesellerde görebilirsiniz.
    Cevapla
  • gürsel 4 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel olmuş. helal olsun
    Cevapla
  • Misafir Almanyadan 4 yıl önce Şikayet Et
    Cok Güzel prefabrik evler var Bos arazilere Böyle evler kurulsa Ucuz kirayla veya bir calisma karsiligi cevre bakim calismasi Gibi yani gönüllü calisma olarak Insanlari n sorunu cözülebilir diye düsünüyorum Ülkemiz Fakir degil ama yeni imkanlar düsünülmeli bunuda halk degerlendiebilir devletimizin destekleyecegine inaniyorum
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    burada sorun evsiz insanlar değil, bu insanlar 2. ev yani yazlık olarak yapıyorlar bunu. ayrıca karavan da olsa, prefabrik te olsa devler arazisini, halkın ortak kullanım alanı olan bu yeşil manzaralı yaylaları işgal edip, kirletmeye kimsenin hakkı olamaz. kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde devletin belirlediği alanlara ancak olabilir.
  • Naber 4 yıl önce Şikayet Et
    Evde güzel olmuş maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.