Trabzon

Apple’ın açığını buldu 3 bin dolar kazandı!

08:50 25 Mart 2020 27 Yorum Var
Apple’ın açığını buldu 3 bin dolar kazandı!

Trabzon’da yaşayan lise öçğrencisi Gürkan Cebeci ünlü telefon markası Apple’ın açığını buldu.

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bulunman Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Gürkan Cebeci, Dünyanın en ünlü teknoloji markalarından biri olan Apple’ın açığını buldu. Hatayı teknoloji devine ileten Cebeci önce olumsuz yanıt alsa da video çekip ispatladı ve ödülü kaptı.

11. sınıf öğrencisi Gürkan Cebeci süreci şöyle anlattı: “3-4 yıldır Apple üzerine çalışıyorum bir hatasını bulabilir miyim diye. Sadece SİRİ üzerine yoğunlaştım. Ondan sonra SİRİnin kodlamalarını ve denetimlerini araştırdım ve bir açığını buldum.

Telefonumun ekranı kilitli olmasına rağmen biri “Hey SİRİ” dediği zaman gelen mesajları okuyordu. Bunu her hangi biri yapsa dahi işlem gerçekleşiyordu. Bu yöntemle sizin mesajlarınızı bir başkasının okuması mümkün oluyordu.”

Hatayı bulduktan sonra APPLE’a mesaj attığını söyleyen Cebeci “Ben bunu Apple’a bildirdim. Bana bunu güvenlik ekibine ileteceklerini söylediler ve bana “Böyle bir hatamız yok” yok diye mail attılar. Daha sonra video çekip yolladım. Bu sefer videodan 2 hafta sonra cevap verdiler ve hatalarını kabul ettiler. Hatanın yeni güncelleme ile düzeltilecekleceğini söylediler ve bana bir sürpriz bir hediye vereceklerini söylediler. Ardından plaket gönderdiler ve Apple hesabıma 3 bin dolar yatırdılar.” İfadelerini kullandılar.

Bundan sonraki hedeflerini de anlatan Cebeci “Hedefim Apple’da çalışmak. Huawei’den teklif geldi ama çalışmak istemedim. Şuanda her şey istediğim gibi gidiyor. Bana destek olanlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

27 Yorum Var
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    3 dört 4 sene için 3 bin dolar çok az. Apple başkasının sırtından ilim bilim teknoloji sahibi oluyorsa düşünmek gerekir. Çünkü apple kazandığı para ile zekat sadaka verdiğini düşünemeyiz. Hele siri teknolojisi çok tehlikeli. Bırakın yanlış yapsınlar. Bunlar siri yi yakında ilahlık için hazırlar hale gelirse çok büyük vebal!!!
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • SERGEN 4 yıl önce Şikayet Et
    APPLE plaketi TÜRKÇE olarak mı yazmış ????? ENTERESAN
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Demedi Deme 4 yıl önce Şikayet Et
    Gidin bunu MİT ile paylaşın, 3000 dolar için değermi, her şey para değil. bu açıkla MİT kimlerin mesajları na ulaşabilir düşünsene, iti, var kopuğu var, haini var, hırsızı var.
    Cevapla
  • tarık 4 yıl önce Şikayet Et
    silah şirketinde çalışma, milli ilaç şirketinde çalış ilerde çok salgınlar olacak
    Cevapla
  • Ankaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    “Hedefim Apple’da çalışmak". demişsin ya. Keşke "Hedefim ülkeme hizmet etmek" olsaydı be evlat. Bu ülkede yetişip, bu ülkeye düşman olanlara hizmet kanına dokunmayacak mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.