Sadri Şener'i şok eden dava!

TRABZONSPOR Kulübü A.Ş.'nin şikâyeti üzerine, bordo mavililerin eski başkanı Sadri Şener hakkında, dava açıldı.

Sadri Şener'i şok eden dava!
Sadri Şener'i şok eden dava!
GİRİŞ 29.05.2014 18:15 GÜNCELLEME 29.05.2014 19:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Trabzonspor Kulübü A.Ş. yönetiminin geçen yıl yaptığı suç duyurusunda, Sadri Şener’in kulüp başkanlığı yaptığı tarihlerde 'hukuki danışmanlık' adı altında usulsüzce ödemeler yapıldığı ileri sürüldü. Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma sonrasında Başkan Şener'in, 'güveni kötüye kullanma' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlamasıyla TCK’nın 155/2, 53/1 maddeleri gereği yargılanması talep edildi. 

İddianamede özetle, Sadri Şener’in kulüp başkanlığı yaptığı dönemlerde 'hukuki danışmanlık' adı altında yapılan bazı ödemelerde usulsüzlük yapıldığı ileri sürüldü. Başkan Şener'in, ticaret ve hizmet ilişkisi bağlamında Trabzonspor kulübünün mallarını idare etme yetkisine haiz olduğu vurgulanan iddianamede kontrolündeki paraları kendi yararına kullandığı suçlamasında bulunuldu, "Bu eylemini gerçekleştirirken sahte avukatlık sözleşmelerini ibraz ederek kullandığı, bu suretle 'Güveni kötüye kullanma' ve 'Özel belgede sahtecilik' suçlarını işlediği, toplam olarak kulübün 3 milyon 939 bin 202 lira zararına sebebiyet verdiği anlaşılmıştir" denildi. 

Tanık beyanları, kulüp defter ve kayıtları, bilirkişi raporu ve Mülkiye Müfettişlerince tanzim edilen raporun da yer aldığı iddianameye ilişkin açılan dava önümüzdeki günlerde Trabzon Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

SADRİ ŞENER: 7 DEFA İBRA EDİLDİM. GÖREVİ NASIL KÖTÜYE KULLANIRIM?

Sadri Şener ise hakkında açılan dava sonrası DHA’ya açıklama yaptı. Kulüp başkanlığı döneminde veremeyeceği bir hesabının olmadığını belirten Sadri Şener, şunları söyledi:

"Gidip veririz ifademizi, ne yapalım? Görevi nasıl kötüye kullanabilirim? 30 milyon Euro şahsi kefaletim var. Bankaya imza atmışım. Para ödenmezse ben ödeyeceğim. Bugünki parayla 61 milyon TL’lik hibem var kulübe. Bu şeye benziyor; mecliste bir milletvekili İsmet Paşa’ya, ‘Asker kaçağısınız' diyor. Millet başlıyor gülmeye. Bu da ona benziyor. Hata yapmış mıyım, yapmışımdır tabi. 7 defa Mali Genel Kurul’da ibra edilmişim ben. Görevi nasıl kötüye kullanırım? İçişleri Bakanlığı müfettişlerinden tebrik aldık bu konuda."

'SADECE ÜZÜLÜYORUM, İÇİM CIZLIYOR'

Sadri Şener, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bizim için borsada iki şirketi birleştirmek çok önemliydi. 300 milyon dolardan kurtardık kulübü bu birleştirmeyle. Aksi taktirde 6 sene içerisinde 90 milyon TL temettü ödememiz lazımdı. Nereden ödeyecektik? Sağda, soldaki avukatlar ile yapılmıyor bu iş. Şike davası geçirdik, yüzümüzün akı ile çıktık. Fenerbahçe o davalara, 30 milyon dolara yakın avukat parası harcadı ama sonuç alamadı. Sadece üzülüyorum. İçim cızlıyor. Başka da bir şey değil. Kişisel hesaplaşma gibi. Ama benimle ne gibi kişisel hesaplaşmaları olabilir veya benim onlarla? Galatasaray’da Adnan Polat’ı vermişti mahkemeye. Bunlarda bizi."

YORUMLAR 4
  • Kaan.arya 9 yıl önce Şikayet Et
    balık almıştır canım. ts başkanına 3.9 milyon dolar kayıp var nerede? diye soruyor. ne var bunda balık almıştır demir çelik almıştır yatırımdır canım :))
    Cevapla
  • Karlı Zigana Dağları 9 yıl önce Şikayet Et
    en büyük hukuksuzluklar ve yolsuzluklar. Görevlerini gereği gibi yapmayan denetim birimi yetkililerinin denetlenmediğiyle oluyor. Ayrıca, mağduriyetiyle ilgili şikayetçi olan vatandaş, Devletin Bürokrasisiyle karşı, karşıya geliyor. Çünkü usulsüzlüklerle ilgili, Devlet kurumlarından, aslına uygun bilgi ve belge alınamıyor.
    Cevapla
  • Karlı Zigana Dağları 9 yıl önce Şikayet Et
    Usulsüz imar değişikliği ve . Usulsüz yapılan kamulaştırmalar neticesinde imkan gücü zayıf olanları mağdur edenleri ve usulsüz yapılan kamulaştırmalarla Devletin zarara uğratıldığının hesabı sorulmayacak mı?
    Cevapla
  • sadık yavaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Trabzonlular. Sakın o usulsüz ödemeler şike ödemeleri olmasın, ağabeyiniz Cinconların izinden gidiyorsunuz bakalım.
    Cevapla