Öğrenci servisi devrildi: 1 ölü, 15 yaralı

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde taşımalı eğitim kapsamındaki köy öğrencilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada sürücü öldü, 15 öğrenci yaralandı.

Öğrenci servisi devrildi: 1 ölü, 15 yaralı
Öğrenci servisi devrildi: 1 ölü, 15 yaralı
GİRİŞ 09.05.2013 13:11 GÜNCELLEME 09.05.2013 13:11

Bismil'e bağlı Yamaç Köyü'ndeki öğrencileri alan 50 yaşındaki Recep Pilatin yönetimindeki 01 ASA 65 plakalı minibüs, Batman güzergahındaki Çöltepe Köyü yakınlarında tekerleğinin patlaması sonucu devrildi. Meydana gelen kazada, araç sürücüsü Recep Pilatin olay yerinde yaşamını yitirirken, 15 öğrenci yaralandı.

Kaza haberinin duyulması üzerine Bismil, Batman ve Diyarbakır'dan gelen ambulanslar, yaralıları hastanelere taşıdı. Hastanelerde ilk müdahalesi yapılan 7 öğrenci ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Durumu kritik olan 8 öğrenci ise Bismil, Batman, Diyarbakır Araştırma ve Dicle Üniversitesi Hastaneleri'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Canan Dönmez ve Fatma Erdağ adlı lise öğrencilerinin durumunun ağır olduğu ve ameliyata alındığı öğrenildi.

MUHTAR: ŞOFÖR HIZLI GİTTİĞİ İÇİN ŞİKAYET ETMİŞTİK

Yamaç Köyü Muhtarı Recep Dönmez, bir kaç gün önce ilçe kaymakamına giderek, servis şoföründen şikayetçi olduğunu belirterek, "Şoför sabah saat 05.00'da köye geliyordu. Bazı öğrenciler, öğlen, derse giriyor akşam çıkıyordu. Bazı öğrenciler ise sabah girip öğlen çıkıyordu. Ancak servis şoförü tüm bu öğrencileri sabah erken saatlerde alıyordu. Çocuklarımız sürücünün çok süraatli araç kullanmasından yakınıyordu. Ben de kaymakam beyi ziyaret ederek endişelerimizi anlatarak çözüm bulmasını istedim.

Ancak kaymakam kendi makamında bana bağırarak fırça attı. Hatta makam odasında tarım ilçe müdürü de vardı. Şimdi endişelerimin yersiz olmadığı ortaya çıktı. Benim kızım Canan Dönmez ve arkadaşı Fatma Erdağ biraz sonra ameliyata alınacak. İkisinin de durumu ağır. Bunun hesabını kim verecek?" diye sitemde bulundu.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!