Evin duvarına çarpan kamyonet yangın çıkarttı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde park halindeyken hareket eden kamyonetin bir evin duvarına çarpması sonucu yangın çıktı.

Evin duvarına çarpan kamyonet yangın çıkarttı
Evin duvarına çarpan kamyonet yangın çıkarttı
GİRİŞ 29.07.2013 16:43 GÜNCELLEME 29.07.2013 16:43

Kamyonette ve evde çıkan yangını itfaiye söndürürken, yangına uykuda yakalanan aile son anda dışarıya çıkarılarak ölümden döndü.

Edinilen bilgiye göre, saat 04.00 sıralarında Bahçelievler Mahallesi Otogar Caddesi no 5'teki tek katlı evin önünde park halinde bulunan 42 H 8439 plakalı kamyonet, kendiliğinden hareket ettikten sonra binanın duvarına çarparak alev aldı. Kısa sürede aracın kabin kısmını saran alevler, evin çatısına sıçradı. Yangın, yoldan tesadüfen geçen bir yolcu otobüsünün sürücüsü tarafından fark edildi. Otobüsü durdurup korna çalarak ev sahiplerini uyandırmaya çalışan sürücü, bunda başarılı olamayınca itfaiyeye haber verdi. Evdeki yangına uykuda yakalanan Muhammet Sarı ve ailesi, olay yerine sevk edilen itfaiye tarafından uyandırılarak dışarıya çıkarıldı. Aileyi dışarıya çıkardıktan sonra alevlere müdahale eden itfaiye yangını söndürdü.

Eşiyle birlikte şoka giren Muhammet Sarı, yangının nasıl çıktığını bilmediklerini söyledi. İtfaiye görevlileri, araç yangınını İzmir yönüne giden bir yolcu otobüsü sürücüsünün görerek kendilerine haber verdiğini belirterek, “Otobüs sürücüsü yolda durarak evdekileri uyandırmak istemiş ama kalkan olmayınca bize haber vermiş. Geldiğimizde araç alev alev yanıyordu. Alevler çatıyı da tutuşturmuştu. Önce aileyi dışarıya çıkardık. Ardından müdahale ederek yangını söndürdük” dedi.

Görevliler, yangınının sebebinin ise evin önünde park halinde olan aracın elektrik kontağından şaşe alarak kendiliğinden yürümesi ve evin duvarına çarpması sonucu ateş alması olduğunu belirtti. Kamyonetin kabin kısmı ve evin bir bölümünün zarar gördüğü yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı