Mersin'de tren kazası : 10 ölü

Mersin'de Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalara işçi taşıyan minibüse hemzemin geçitte tren çarptı, kazada 10 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Tren gelmesine rağmen yolu kapatan bariyerlerin inmediği iddia edildi.

GİRİŞ 20.03.2014 08:02 GÜNCELLEME 20.03.2014 11:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kaza saat 07.15 sıralarında merkez Akdeniz ilçesinin Adanalıoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Acar Makina Sanayi Fabrikası işçilerini taşıyan Fahri Kaya'nın kullandığı 33 M 1104 plakalı minibüse, hemzemin geçitte Mersin- Adana seferini yapan yolcu treni çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada cesetler etrafa savruldu.

İŞTE KAZADA ÖLENLERİN İSİMLERİ

Tren altında sürüklenin minibüste bulunanlardan; Cahit Yılmaz, Onur Atlı, Hasan Kaya, Sinan Polat, Oğuzhan Beyazıt, Ayhan Akbaş, Kenan Erdinç, Mehmet Aksen ve Mine Serten hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı. Yaralılar kaza yerine sevk edilen ambulanslarla Mersin ve Tarsus'taki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Kazayı haber alarak olay yerine gelen ölenleri yakınları sinir krizi geçirdi. Fenalaşanlara olay yerindeki ambulanslarda müdahale yapıldı. Görgü tanıkları, hemzemin geçitte tren gelmesine rağmen bariyerlerin kapanmadığını iddia ederek, yetkililere tepki gösterdi.R

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Kazanın ardından Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar ile birlikte olay yerine gelen Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yakınların acısını paylaştıklarını belirterek, "5 yaralımız var hastanelere intikal eden. Bunların 3'ünün durumu ağır. Ciddiyetini koruyor. Onlar için imkanlarımızı seferber ettik. Diğer ikisinin ise hafif yaralı. Olayla ilgili inceleme sürüyor. Servis minibüsümüz hemzemin geçitte kazaya sebebiyet veriyor. Kazanın ayrıntıları, nedenleri konusu soruşturma sonunda belli olur. " dedi.

ÖLÜ SAYISI 10'A ÇIKTI

Kaza sırasında 8 olduğu sanılan yaralı sayısının 4 olduğu anlaşıldı. Bu yaralılardan, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen 1 kişinin yaşamını yitirmesiyle ölü sayısı 10'a çıkarken, diğer yaralılardan 2'sinin Tarsus, 1'inin de Mersin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

MAKİNİSTLER GÖZALTINDA

Kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken, Mersin'den Adana yönüne giden 62 bin 28 sefer sayılı yolcu treninin makinistleri Hüseyin Erdem ve Mehmet Erkan tedbir amaçlı gözaltına alındı.

TCDD'DEN AÇIKLAMA

Tren kazasıyla ilgili Devlet Demiryolları (TCDD) açıklama yaparak, kazayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını, minibüsün bekçiye rağmen kontrolsüz olarak trenin önüne çıktığını açıkladı. 

YORUMLAR 1
  • CENGAVER 10 yıl önce Şikayet Et
    SABAH ERKEN SAATLERDE PERSONEL, ÖĞRENCİ, MAL YETİŞTİRMEK İÇİN ACELE VE HIZLI SERVİS KULLANMANIN SONU !. Başta Kamuda ve Eğitimde ve Çalışma yerlerinde Sabah Mesai, Çalışma ve Öğretim saatlerine biraz esneklik getirilmeli, 15- 20 dakika geç olsun ama Bu manzaralardan can kayıplarından daha iyidir, İşe Okula vs tam saniyesinde yetişilecek diye yollar kan gölüne dönüyor, Hükümetin bu konuya acilen el atması lazım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de peş peşe yangınlar
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı