'Niye bana otomatik vites araç aldınız?'

Mersin’in Silifke ilçesinde park halindeki lüks cipini geri geri çıkartmak isteyen yaşlı kadın, aracı ileri vitese takınca mağazaya girdi.

GİRİŞ 01.07.2014 13:23 GÜNCELLEME 01.07.2014 13:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Vitrindeki mankenlere çarpan yaşlı sürücü, kendisine otomatik vites araç aldıkları için çocuklarına kızdı.

Otomatik vites lüks arabası ile Konya’dan Silifke’ye gelen Şükran Çelik (73), aracını Göksu Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir giyim mağazası önüne park etti. Daha sonra arabasını geri geri çıkartmak isteyen sürücü Çelik, aracını hem geri vitese takmadığı hem de fren yerine gaza bastığı için önce bir araca çaptı, daha sonra da giyim mağazasına girdi. Kazada hiç kimse yara almazken, araçlarda ve giyim mağazasında maddi hasar meydana geldi.

İş yeri sahibi ve çalışanları araç sürücüsü Şükran Çelik’e isyan etti. Kazanın maddi hasarla atlatıldığını fakat can kaybının da yaşanabileceğine dikkat çeken çalışanlar, “Kaldırımda veya iş yerinin camekanına yakın bir yerde birileri olsaydı büyük bir can kaybı yaşanabilirdi” dedi.

25 yıldır ehliyeti olduğunu ve araba kullandığını söyleyen Şükran Çelik, “25 yıldır manuel vitesli araba kullanıyorum. Manuel araçlara alışkınım. Çocuklarım bu aracı yeni aldılar. Onlara otomatik vites araç kullanmakta zorlanacağımı söyledim ama bana alışabileceğimi söylediler. Bugün de aracı geri çıkartayım derken geri vitese takmadan fren yerine gaza basınca bu olay başıma geldi. Allah’tan can kaybı yaşanmadığı için çok mutluyum” dedi.

Giyim mağazasına girerek vitrindeki mankenlere  çarpan araç daha sonra kurtarıcı yardımı ile mağazadan çıkartılarak çekici yardımıyla götürüldü.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • MEHMET02 9 yıl önce Şikayet Et
    GEBERSİN BENİM MALIMA NİYE ZARAR VERİYORSUN. teyzem gerçekten hata sende ama gebersin benim malıma niye zarar veriyorsun diyen mağaza sahibi senden daha kat kat hatalı allah o mağaza sahibini çoluk çocuğuna bağışlasın ve ıslah etsin bu ramazan ayında inşallah
    Cevapla
  • nesansbe 9 yıl önce Şikayet Et
    araçlar muayeneye gidiyor sürekli peki ya onu kullananlar ?. ehliyeti alalı 25 yıl olmuş diyor teyzem! alın size kaza nedeni işte. Allah tan can kaybı olmamış, ehliyet 2 yılda bir yenilenmesi gerekir, kim ne derse desin, araçları muayeneye götürüyoruz zorunlu olarak ama aslında aracı kullanan kaza yapıyor.O yüzden 2 yılda bir ehliyet sahipleri de muayeneye girmeli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada