Van'da minibüs şarampole devrildi: 11 yaralı

Van'da şarampole devrilen minibüsteki 11 kişi yaralandı.

Van'da minibüs şarampole devrildi: 11 yaralı
Van'da minibüs şarampole devrildi: 11 yaralı
GİRİŞ 26.08.2014 14:09 GÜNCELLEME 26.08.2014 17:33

Alınan bilgiye göre, sürücüsünün kimliği ve plakası belirlenemeyen otomobil, Van-Erciş karayolunun 45. kilometresindeki Çakırbey mevkisinde ani dönüş yapınca karşı yönden gelen Abdullah Aladağ yönetimindeki 65 DS 157 plakalı minibüse çarptı.
 

Sürücü Aladağ'ın direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle şarampole devrilen minibüsteki 11 yolcu yaralandı. Çevredekilerin yardımıyla araçtan çıkarılan yaralılar ambulanslarla Erciş Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Otomobilden ateş açıldığı iddiası

Minibüs sürücüsü Aladağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazaya neden otomobile önlerinde seyreden bir araçtan ateş edildiğini öne sürerek, otomobilin ani manevrası sonucu minibüse çarpmasıyla kazanın yaşandığını söyledi.

Direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu minibüsün şarampole devrildiğini vurgulayan Aladağ, "Birbirlerine ateş açan otomobillerden birisi Van istikametine kaçtı. Diğer otomobil de aniden dönüş yaparak aracı önüme sürdü. Çarpmanın etkisiyle minibüs şarampole devrildi. Hava yastığı açıldığı için ben yara almadım fakat araçtaki 11 yolcu çeşitli yerlerinden yaralandı. Neye uğradığımızı şaşırdık" dedi.

Sürücünün ifadesinden yola çıkarak olay yerinde inceleme yapan emniyet ve jandarma ekipleri de karayolundan boş mermi kovanları ile kazaya neden olan otomobilin parçalarını topladı.

Güvenlik güçleri, olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak