TIR kahvehaneye daldı: 1 ölü

Elazığ'ın Yazıkonak Beldesi'nde kontrolden çıkan TIR'ın elektrik direğini devirdikten sonra iki katlı evin alt katındaki kahveye girdi.

TIR kahvehaneye daldı: 1 ölü
TIR kahvehaneye daldı: 1 ölü
GİRİŞ 04.10.2014 14:57 GÜNCELLEME 04.10.2014 14:57

Kazada TIR sürücüsü 57 yaşındaki Mehmet Kuşaksız öldü, bir kişi hafif yaralandı. Gaziantep’ten Muş'a yapı kimyasalları taşıyan Mehmet Kuşaksız yönetimindeki TIR gece yarısı Yazıkonak Beldesi çıkışında kontrolünü kaybederek önce kaldırımdaki elektrik direğini devirdi sonra karşı şeride geçerek yol kenarında Nurettin Adağa’ya ait evin alt katındaki kahveye girdi.

Kazada, iki katlı evin alt katındaki kahveye giren TIR, tavana sıkışırken, sürücüsü Mehmet Kuşaksız, olay yerinde hayatını kaybetti. İkinci şoför Mehmet Hanifi Özkınacı, aracın yatak bölümünde yattığı için kazadan hafif sıyrıklarla kurtuldu. Kaza sırasında kahvede kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi.

TIR'ın girdiği ev sahibi Nurettin Adağa, saat 03.00 sıralarıydı bir patlama sesiyle pencereye koştuğunu belirterek, "Baktım TIR karşıdan eve doğru geliyor.

Önce LPG yüklü sandım patlama korkusuyla eşimi çocuğumu dışarı çıkarmak için koştum. Bu sırada büyük bir gürültü ile evin altına girdi. Koştum kapıyı açmaya kapı sıkışmıştı zor açtım dışarı çıktık. 112, jandarma, polis geldi" dedi.

Kendilerini evin önündeki ceviz ağacının faciadan kurtardığını söyleyen Adağa, "Evin önünde bir ceviz ağacı vardı. TIR o ağaca çarptıtıktan sonra eve girdi, direk eve girseydi ev çökerdi bizde kurtulmazdık. Ceviz ağacı hava yastığı görevi yaptı TIR'ın hızını kesti" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı