Öldürüp kaçan sürücüyü kırık far parçası yakalattı

Adana'da Kurban Bayramı'nda çarptığı motosikletteki 20 yaşındaki Cansu Emir'in ölümüne neden olan sürücü, kırık far parçasından yakalandı.

Öldürüp kaçan sürücüyü kırık far parçası yakalattı
Öldürüp kaçan sürücüyü kırık far parçası yakalattı
GİRİŞ 17.10.2014 17:36 GÜNCELLEME 17.10.2014 17:36

Kaza, Kurban Bayramı'nın ilk günü olan 4 Ekim'de Yeşiloba Mahallesi'ndeki Adana Oto Center önünde meydana geldi. Motosikletle bayram ziyaretinden dönen 23 yaşındaki Mustafa Emir, eşi Cansu Emir'e, arkadan gelen kırmızı renkli Mercedes marka eski kasa bir otomobil çarptı. Plakası alınamayan otomobilin sürücüsü, olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan bir çocuk annesi Cansu Emir ise 9 gün süren hayat mücadelesini kaybetti.

FAR PARÇASI FABRİKAYA GÖNDERİLDİ

Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Suç Araştırma Bürosu ekipleri, ölümle sonuçlanan kazaya karışan otomobili bulmak için çalışma başlattı. Adana'daki tamirhaneleri tek tek dolaşan ekipler, far parçasının da seri numarasını çıkartıp Mercedes firması ile temasa geçerek otomobilin şasi ve motor numarasını istedi. Firma, metal ve far parçasının 1980 ile 1990 yılları arasında üretilen modellere ait olduğunu bildirdi ve Adana'da bunlardan 16 otomobil saptandı.

ARACIN SAHİBİ BULUNDU

Söz konusu araçlar incelendiğinde kırmızı renkli 01 TE 161 plakalı otomobilin Yusuf Toprak'a ait olduğu belirlenince şüpheli gözaltına alındı. Toprak, olay günü otomobili Van'da askerlik yapan ve bayram iznine gelen kendisiyle aynı ismi taşıyan yeğeni 20 yaşındaki Yusuf Toprak'ın kullandığını söyledi. Kazadan haberi olmadığını, yeğeninin sadece kendine direğe çarptığını ve farın kırıldığını söylediğini belirten Toprak'ın ifadesi üzerine bu kez yeğeni Yusuf Toprak gözaltına alındı.

Sorguya alınan Yusuf Toprak, amcası Kemal Toprak'ı eve bıraktıktan sonra gezmeye çıktığını belirterek, "Gece karanlığında fark etmediğim motosiklete çarptım. Paniğe kapılarak korkup kaçtım. Amcamın yanına tekrar giderek araçla direğe çarptığımı söyledim. Kaza yaptığımı ailemden de gizledim. Genç bir kadın öldüğü için çok üzgünüm" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!