Isparta'da katliam gibi kaza: 16 ölü

Isparta'da mevsimlik işçileri taşıyan midibüs kaza yaptı. Kazada 16 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı.

GİRİŞ 31.10.2014 09:27 GÜNCELLEME 31.10.2014 13:49
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Ortaköy köyü, Atsuz köyü ve Akşehir'in Asıl Mahallesi'nden alınan ve Gelendost'a elma toplamaya giden yevmiyeli 45 işçiyi taşıyan Metin Aslan Alp yönetimindeki 42 D 0881 plakalı midibüs, sabah saat 07.00 sıralarında virajlı yolda takla atarak devrilmişti. Kazada 15 kişi hayatını kaybederken, hastaneye kaldırılan yaralılardan Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi'nde tedavi gören bir yaralının daha hayatını kaybettiği kaydedildi.

Kazanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, kazanın oluş nedeni ile ilgili incelemelerin devam ettiğini kaydederek, “Bugün çok elim bir kaza sonucu 16 insanımız vefat etti, 30 civarında yaralımız var. Sabah 07.00 civarında ilçemize ihbar geldi. İhbar alınır alınmaz sağlık ekiplerimiz ve güvenlik güçlerimiz olay yerine intikal ettiler. Kazanın olduğu yer Yalvaç'tan 20 kilometre mesafede. Akşehir ilçesinden Gelendost ilçemize elma toplamaya giden işçiler. Hepimiz çok üzgünüz. Kazanın oluş nedeniyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızın incelemeleri devam ediyor” dedi.

“22 KİŞİLİK OTOBÜSE 46 KİŞİYİ BALIK İSTİFİ DOLDURMUŞLAR”

Kazanın ardından Yalvaç Devlet Hastanesi'ne gelerek yaralıların durumu hakkında bilgi alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akaya ise, kazada ihmal olduğunu söyledi. 22 kişilik otobüse balık istifi 46 kişinin bindirildiğini iddia eden Akaya, “Türkiye'nin kaderi hiç bitmiyor, Ermenek'te işte 18 tane canı çıkartmaya çalışıyorlar. Ertesi gün Yalvaç'ta böyle bir işçi cinayeti ile karşı karşıya geliyoruz. Denetim yok, insan değeri yok. 22 kişilik otobüse 46 kişiyi sığdırmışlar, balık istifi gibi yapmışlar. 99 model bakımsız bir minibüs ile insanları elma toplamaya götürmüşler. Ölenlerin 14 tanesi kadın emekçi, biri 14 yaşında çocuk, 2'side erkek. Türkiye bu dramı ne kadar kaldıracak, denetim yok, bir şey yok” diye konuştu.

KAZA YERİNE GELEN YARALI YAKINLARI SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ

Kazada ölenlerin 14 tanesinin kadın olduğu, birinin erkek ve birisinin de 14 yaşında erkek çocuğu olduğu öğrenildi. Diğer yandan kaza yapan otobüsün şoförü Metin Aslan Alp'in de olay yerinde hayatını kaybettiği, kazada yaralananların ise Isparta, Konya, Yalvaç, Şarkikaraağaç ve Gelendost ilçelerinde çeşitli hastanelerde tedavi altına alındıkları bildirildi.

Kazanına ardından karayolu yaklaşık 1,5 saat trafiğe kapalı kaldı. Kazayı duyan kazazede yakınları olay yerine akın ederken, yaralı yakınları sinir krizleri geçirdi. Olayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi. 

YORUMLAR 16
  • tığlı 9 yıl önce Şikayet Et
    buradaki mağdurlara da devletin yardım etmesini bekliyoruz.madencilerin ailelerine tanınan bütün haklardan bunlarda yararlansın.adaletli paylaşım için bu şart.bunlarınki can değilmi.hiç bir hükümet adamı buraya gitmedi yazık
    Cevapla
  • MANYAS 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RAHMET EYLESİN ALLAH GERİDE KALANLARA SABIR VERSİN.
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetimiz memleketin her yerine bölünmüş yol yaptıda neden ISPARTA-KONYA ve ISPARTA-ANTALYA yollarını duble(bölünmüş)yol yapmaz?özel binedenimivar?Bilgisi olan varsa yazsın.
    Cevapla
  • İsimsiz 9 yıl önce Şikayet Et
    trafik polisleri nerede? denetimden sorumlu kişiler nerede? bmw x5 i durdurup ehliyet sormaktan korkan polisler nerede? milletin can ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlü devleti yönetenler nerede?
    Cevapla
  • turgut isleyen 9 yıl önce Şikayet Et
    servis yapan firmalara ağır yaptırımlar getirmedikçe bu kazalar olmaya devam eder. Okul servisleri ortada. Bu ülkede ölüm o kadar kolay. Suçlunun serbest kalması daha da kolay.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!