12 kişinin öldüğü feci kazanın nedeni belli oldu

Ankara'da 12 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin de yaralandığı feci otobüs kazasının nasıl gerçekleştiği ortaya çıkmaya başladı.

GİRİŞ 02.10.2015 08:32 GÜNCELLEME 02.10.2015 11:14
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

Ankara’nın en işlek caddelerinden Dikimevi’nde EGO Genel Müdürlüğü’ne ait belediye otobüsü şoförünün büyük hatası, dün 12 kişinin feci şekilde hayatını kaybetmesine 13 kişinin yaralanmasına neden oldu.


 
Ancak arkasındaki araçların tepkisine sinirlenen E.A. durağa yanaşmak için yeniden otobüse bindi. Ancak aracın viteste olduğunu unutan E.A. el frenini indirdiğinde otobüs kontrolden çıkıp ok gibi ileriye fırladı. Paniğe kapılan ve araç hakimiyetini kaybeden E.A. 70-80 metre boyunca yol kenarında duran araçlara çarparak ve önüne gelen vatandaşları ezerek sürükledi.

EL FRENİNİ ÇEKİP İNDİ

E.A. (46) yönetimindeki 06 DY 5472 plakalı, Akdere seferini yapan belediye otobüsü dün saat 13.30 sıralarında, Dikimevi Cemal Gürsel Caddesi’ndeki Ankaray İstasyonu yakınındaki Dikimevi merkez durağına yöneldi. Bir kaza nedeniyle durağa yanaşamayan şoför E.A., kapıları açarak otobüsteki yolcuları indirdi. Daha sonra E.A. otobüs çalışır vaziyette ve viteste olduğu halde el frenini çekerek, kendisi de otobüsten indi. 
 
Arkasındaki araçların tepkisi üzerine E.A. kaldırıma yanaştırmak için yeniden otobüse bindi. Ancak otobüsün viteste olduğunu unutan E.A. el frenini indirdiğinde otobüs birden ileriye fırladı. Bir anda paniğe kapılan ve dev otobüsün hakimiyetini kaybeden E.A. önce durağa daldı, sonra da kaldırıma çıkarak 70-80 metre boyunca önüne gelen herşeyi altına alıp sürükledi. 


 
Kaldırımda 70-80 metre giden otobüs durağı parçaladı, kaldırımdaki ağaçları kökünden söktü. Olay anında kaldırımda bulunan 12 kişi otobüsün altında feci şekilde ezilerek can verdi. 13 vatandaş ise yaralandı. Olayda 8 araç da zarar gördü.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 131
  • vites 8 yıl önce Şikayet Et
    madem ineceksin ne diye D konumunda bırakıyorsun P yada N tuşuna bas öyle in bu şekilde bırakmak hem şanzımanı zorlar hemde boşa fazladan yakıt tüketir tabi kendi aracı değil olsa yapmazdı ayrıca hiç bir otomatik araç gaza basılmadıysa el frenini indirince ok gibi fırlamaz rolantide ilerlemeye başlar otomatik araçlar toplu taşımada en güvenli ve konforlu sistemdir amerika japonya gibi gelişmiş hiç bir ülkede düz vitesli otobüs ve kamyon kullanılmaz
    Cevapla
  • muhammet aksakal 8 yıl önce Şikayet Et
    Kazanın nedeni emniyet kemeri takmamak. Youtubedan otobüs kazalarını izleyin tümünde şoförün ,küçük bir sarsıntıda koltuğunda oturamadadığını ve koltuktan fırlayarak otobüsün başı boş kaldığını görürsünüz. Emniyet kemeri takmadıkları için sürücü koltuktan düşüyor ve otobüs başıboş kalıyor.
    Cevapla
  • muhammet aksakal 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar kazanın nedenini ben biliyorum.Boşuna böyle senaryolara inanmayın
    Cevapla
  • üzgün 8 yıl önce Şikayet Et
    biraz film gibi olacak ama benim tahminim arac kendi kendine gaz vermeye başladı ve belli bi devirden sonra o vitesi boşa alma ihtimali kalmadı daha fazla hızlanmasını engellemek için direk kaldırıma vurdurarak durdurmak istedi, yoksa adam acemi olsa yeni model körüklü otobüsü vermezler, ayağının altında firen diye bişey var durabilecek pozisyonu olsa zaten durdururdu. ölenlere Allahtan rahmet yakınlarına sabır versin
    Cevapla
  • hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    sana katılıyorum ankarada aynı model otobüs aynı şekilde rolantide iken birden birden kalkıp 10 araca birden çarptı ve ben sorduğumda bu araçlarda bi kaç kez oldu böyle bir kaza otobüste bir sorun var denmişti.
    Cevapla
  • YUSUF 8 yıl önce Şikayet Et
    viteste bile olsa sonuçta durmuş bir araç el freni iner inmez en fazla ne kadar hız yapabilir ki 5.viteste takılı olsa el freni iner inmez otobüsün hızı 100 olmayacak herhalde çok saçma bence araba viteste iken el freni çekiliyorsa hareket anındada el freni çekseydi şoför anında dururdu araç hiç bir araca veya vatandaşada zarar gelmezdi kasaptan mı almış ehliyeti acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil