Bursa'da TIR otomobille çarpıştı: 5 ölü

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, otomobil ile Karabük'ten Bursa Sebze ve Meyve Hali'ne gittiği öğrenilen TIR çarpıştı. Kazada 5 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Bursa'da TIR otomobille çarpıştı: 5 ölü
Bursa'da TIR otomobille çarpıştı: 5 ölü
GİRİŞ 22.09.2011 09:36 GÜNCELLEME 22.09.2011 09:36

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, otomobil ile tırın çarpışması sonucu, 5 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Orhangazi'den İznik yönüne giden Gürkan Şahin'in (32) kullandığı 16 ZJ 320 otomobil ile Karabük'ten Bursa Sebze ve Meyve Hali'ne gittiği öğrenilen Erkan Özkan (30) yönetimindeki 07 EJL 25 plakalı tır, Orhangazi-İznik karayolu 5. kilometrede çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle yoldan çıkan tır, girdiği meyve bahçesindeki ağaçlar çarparak durabilirken, savrulan otomobil hurdaya döndü.

Kazada, otomobilde sıkışan sürücü Gürkan Şahin ile yanındaki Cihan Taşdemir (30), Haydar Yıldırım (27), Zafer Çetin Bayrak (39) ve ismi henüz belirlenemeyen bir kişi olay yerinde hayatını kaybetti.

Tır şoförü Erkan Özkan ile bu araçta bulunan Hanifi Zeren (30), Sinan Namal (19) ve Ahmet Yılmaz (36) yaralandı.

Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından, hurdaya dönen otomobilde sıkışan gençlerin cesetleri, Orhangazi Belediyesi itfaiye ekiplerinin kesici ve ayırıcı aletlerle yaptıkları ve yaklaşık yarım saat süren çalışma sonrasında çıkarılabildi.

Kazada yaşamını yitiren 5 gencin cesedi, Orhangazi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otomobil sürücüsü Gürkan Şahin'in cesedinin ise Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderileceği öğrenildi.

Yaralılar ise Orhangazi Devlet Hastanesinde ayakta tedavi edildi.

Öte yandan, daha önce de birçok trafik kazasının meydana geldiği ve çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği Orhangazi-İznik karayolunda birkaç ay önce de 3 MTA mühendisi kazada hayatını kaybetmişti.

Bu arada, kaza nedeniyle Orhangazi-İznik karayolunda trafik bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı