Konya'da trafik kazası: 5 ölü

Konya merkez Selçuklu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı.

GİRİŞ 19.01.2012 10:33 GÜNCELLEME 19.01.2012 10:33
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Konya'da işçi servis minibüsü ile belediyeye ait otobüsün çarpışması sonucu 5 kişi ölü, 8 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Osman Dilbas yönetimindeki 42 BTL 58 plakalı işçi servis minibüsü, merkez Selçuklu ilçesi Kahramanlar Caddesi'nde Hasan Özdemir idaresindeki Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait 42 BZ 918 plakalı yolcu otobüsüyle çarpıştı.

Kazada, minibüs sürücüsü Dilbas, minibüsteki Adem Olgun, Ali Kara, Muammer Aydın, Mehmet Durgut olay yerinde öldü. Kazada, minibüste bulunan Mustafa Otal ile otobüs sürücüsü Özdemir, otobüsteki yolculardan Ahmet Kaya, Mehmet Fatih Kaya, Fahri Öztürk, Can Ahmet Yılmaz, Fatma Özdemir, Süleyman Ali Özbay yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Beyhekim Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kazayı gören Yaşar Oktay, bisikletle yolda giderken minibüstekilerin kendisine korna çalarak selam verdiğini, birkaç dakika sonra da kazanın olduğunu gördüğünü ve minibüsten iki kişinin yola fırladığını dile getirdi.

Olay yerine gelen Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal'dan kaza ile ilgili bilgi aldı.

Vali Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye otobüsü ve minibüsün çarpışması sonucu minibüsteki 5 kişinin hayatını kaybettiğini, kazada 8 kişinin de yaralandığını söyledi.

Minibüste 6 yolcu olduğunu belirten Doğan, yaralananlardan ikisinin durumunun ağır olduğunu, kazanın yoğun sis nedeniyle meydana gelmiş olabileceğini kaydetti.

Ölenlerin, Merve Eğitim Kurumları'nda aşçı olarak çalıştıkları öğrenildi. Kaza yerine gelen ölenlerin yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı.

Fotoğraflar: Zeki Dursun - ZEDHABER

YORUMLAR 12
  • murat yesil 12 yıl önce Şikayet Et
    herşeye bu kadar muhalefet omayın. konyada yaşıyorum, başkanda babamın oğlu değil, işini layıkıyla yapsın kabul ama herşeye de bu kadar muhalefet edilmez ki. o yolu biliyomusunuz dümdüz bir yol yoldada buz bile yok resmlere baksanıza belediye ne yapsın buzlanma bile olmayan yolda. herkes her şeyi bilir oldu klavye başında biraz vicdan olması lazım hemen karalamak hoş değil.her kazada başkanı suçlamak normal bi davranış değil. dümdüz yola ne kavşak yapılır yonca meselesi. insanlarımız biraz bilinçlenecek iyi şoför olacak, bilerek bişey yapacaklar klavye başında atıp tutmak anca chp mhp muhalafetidir,,,,,
    Cevapla
  • AHMET TANRIKULU 12 yıl önce Şikayet Et
    belediye otobusleri. Tüm kardeşlerimize Allah dan rahmet yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum.Ancak konyada belediye otobüsleri kural tanımıyor.dehasa araçlar öyle hız yapıyorki??mutlaka hız sınırlandırılması yapılmalı,şöförler tırafik canavarlığından eğitilmeli
    Cevapla
  • Murat Yel 12 yıl önce Şikayet Et
    Yine en sevilen belediye başkanı çıkmış.... Konya belediye başkanını en iyi 3. belediye başkanı olarak kim seçiyor ben anlamıyorum. Bu başkandan önceki başkanların neredeyse hepsi bir şeyler yaptılar, hizmet verdiler. Bu belediye başkanı ise halkın parasını kendi reklamı için bilboardlara gömmekten başka bir iş yapmıyor. Ama yine de Akparti'nin hatırına seçilmeye devam ediyor. Yıllardır çalışmayan bir belediye başkanıyla öğündüğümüz söyleniyor. Ben öğünmüyorum çünkü çalışmıyor...
    Cevapla
  • Sultan-ı Yegah 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu Kanlar Hükümetin Boynundadır... Duyuyorsunuz değil mi Sn. Başbakan.. Can taşıdıkları için son derece dikkatli olması gereken bu servislerin ne eğitimli personeli, ne adam gibi denetimi var.. Servis kazalarında ölen-yaralananların da haddi hesabı yok.. Siz de bunlara yıllardır seyircisiniz.. Allah Dicle kenarındaki koyunun hesabını Hz. Ömer'e soruyorsa, bunların hesabını size 100 kere sorar.. Şikecilere yıldırım hızıyla kanun çıkaracağınız yerde bunları düzeltmeye uğraşaydınız ya.. Ahirette yatacak yeriniz yok..
    Cevapla
  • Kemal BOZTAŞ 12 yıl önce Şikayet Et
    Konya Belediyesi Rezalet. Konya Belediyesinin tafik açısından yaptığı tek şey her köşeye lamba koymak ve her yolu yılda 3-4 defa söküp yeniden yapmak. Alt geçit yonca kavşak tarzı trafiği rahatlatan projeler daha buraya uğramadı. hele tuz dökmeyi hak getire. konyada arabayla artık yola çıkmak zamanı bol gözü kara işsizlerin yapabileceği bir iş oldu. tahir bey ise ancak edebiyat yapar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!