Balıkesir'de iki ayrı trafik kazası

Üniversite kampüsünde çalışan işçileri taşıyan minibüsün takla atması sonucu 7 kişi yaralanırken, Uludağ Üniversitesi İktisat Profesörü de aracıyla tarlaya uçtu...

Balıkesir'de iki ayrı trafik kazası
Balıkesir'de iki ayrı trafik kazası
GİRİŞ 26.01.2012 12:14 GÜNCELLEME 26.01.2012 12:14

Ertan İnal'ın haberi

Sabah 07.15'te Balıkesir Üniversitesi kampüs inşaatında yatılı çalışan işçileri şehir merkezine taşıyan minübüs Bigadiç yolu 8. kilometresinde kaza yaptı. Meydana gelen trafik kazasında sürücü Hamdi Töre yönetimindeki 10 ZF 579 plakalı minibüs yağış nedeniyle kayganlaşan yoldan çıkarak mıcırların üstüne daldıktan sonra 15 metre toprak zeminde ilerledi ve Küçükbostancı köy bağlantısında takla atarak zemini su dolu alt geçide düştü. 

Takla atan araç su dolu geçitte yan yattı. Minibüsün sürücüsü ve 6 işçi (Adem Töre, Nami Töre, Kerim Tosun, Ali Baydemir, Ertan Baydemir ve Hüseyin Yener) çeşitli yerlerinden yaralandı. 112 acil telefon sistemi devre dışı kaldığı için 156 nolu acil telefona yapılan ihbarla olay yerine intikal eden 112 acil servis ambulansı,  yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra olay yenine çağrılan AKS ekibi minibüs üzerinde mahsur kalan sürücü Hamdi Töre'yi kurtardı. Olay yerine gelen 112' ye bağlı üç ambulans yaralılara müdahale edip tedavileri için Devlet Hastanesine nakletti.

İKTİSAT PROFESÖRÜ TARLAYA UÇTU

Balıkesir'de günün ikinci trafik kazası, sabah saat 08.15'de İzmir yolu 13. kilometrede meydana geldi.  Polis Okulu civarında meydana gelen trafik kazasında Balıkesir istikametinden İzmir istikametine doğru 16 BKV 04 plakalı özel otosu ile seyreden Uludağ Üniversitesi İktisat profesörü Fikret Pala, yağış sonrası kayganlaşan zeminde direksiyon hakimiyetini kaybederek yoldan çıktı. Paya'nın aracı şarampole düşerek tarlaya yuvarlandı. Ön kısmı ağır hasar gören lüks özel oto, çamurlaşan zemine saplanarak durabilldi. Aracın arka kısmında da hasar oluştu.

Kazayı farkeden Polis Okulu nizamiye nöbetçisinin yaralı ihtimali ile olay yerine 112 ambulans çağrıldı.

Tarlada çamurlu yumuşak zemine saplanan aracın sürücüsü aracın hava yastığının da yardımı sayesinde kazadan yara almadan kurtulmayı başardı. Olay yerine gelen 112 ekibi sürücüyü her ihtimale karşı muayene ederek olay yerinden ayrıldı. Olayı şokunda olan sürücüyü Polis Okulu görevlilerini sakinleştirmek ise Bölge Trafik ekiplerine düştü...

(Haber 7)

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı