3 ilde 3 trafik kazası! 7 ölü, 31 yaralı

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde otomobil ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

3 ilde 3 trafik kazası! 7 ölü, 31 yaralı
3 ilde 3 trafik kazası! 7 ölü, 31 yaralı
GİRİŞ 05.10.2012 09:40 GÜNCELLEME 05.10.2012 09:40

Kaza, dün akşam saatlerinde Gümüşhane-Trabzon Karayolunun 24'ncü kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Cihan Şen'in kullandığı 29 AL 706 plakalı mikser ile Adem Gölcü yönetimindeki 61 VA 930 plakalı otomobil, Torul İlçesi Yarlar Mahallesi mevkisinde çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan 8 yaşındaki Emirhan Gölcü, Adem Gölcü, Sebahattin Ateş ve Asuman Özdemir olay yerinde öldü. Yaralanan sekiz aylık hamile 31 yaşındaki Nurcan Gölcü ise Torul Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülürken, otomobilde bulunanların Bayburt'ta akrabalarının cenazesinden döndüğü öğrenildi.

YENİCE'DE ÖĞRENCİ SERVİSİ DEVRİLDİ: 3 ÖLÜ, 21 YARALI

Çanakkale'nin Yenice İlçesi'nde virajı alamayarak devrilen servis midibüsündeki 23 öğreciden 3'ü yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan midibüs şoförü ile diğer 20 öğrenci ise çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Yenice Atatürk İlköğretim Okulu'nda taşımalı sistemde öğrenim gören 23 öğrenciyi derslerinin bitiminde servis midübüsüyle alan 49 yaşındaki Hidayet Kırklı, 4 kilometre uzaklıktaki Davutköy Köyü'ndeki evlerine götürmek üzere saat 15.30 sıralarında yola çıktı. 17 YC 351 plakalı midübüs, köye 250 metre kala, Şehitlik Korusu Mevkii'nde, yağmurun kayganlaştırdığı yolda virajı alamayarak kontrolden çıktı. Savrulan midibüs, Davutköy Göleti yanındaki yol kenarına devrildi. Kazada, midibüs şoförü Kırklı ile 23 öğrenci yaralandı.

Kazanın öğrenilmesinin hemen ardından Çanakkale Valiliği tarafından Kriz Masası oluşturuldu. Yaralılar, ambulanslarla Kriz Masası'nın önceden hazırlık yapılması için bilgi verdiği Çanakkale, Yenice ve Çan Devlet Hastaneleri ile Kepez Beldesi'ndeki Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kenan Eliuz da acil servis önünde, cep telefonuyla sürekli olarak ambulanslarla irtibata geçip, yaralı öğrencilerin durumu hakkında bilgi alıp, hastanedeki çalışmaları koordine etti.

Yenice Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılılardan durumları ağır olan öğrenciler Recep Altınbaşak (9), Berna Aksay (11) ve İrem Ünsal (11), doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Buradaki durumu ağır olan bir öğrencinin de Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edilmesi için Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopter Vali Tuna'nın talimatıyla ilçeye hareket etti. Diğer 21 yaralının ise kaldırıldıkları hastanelerde tedavileri sürüyor.

ÇAN SERVİS ŞOFÖRÜNÜN EŞİ KAZAYI ANLATI

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Yenice İlçesi'ndeki kazada yaralanan öğrencileri Çanakkale Devlet Hastanesi'nde ziyaret edip, ailelerine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Vali Tuna, servis midibüsü şoförü Hidayet Köklü'nün kaza sırasında yanında olan ve sol kolu kırılan eşi Aynur Köklü (43) ile bir süre sohbet edip, kaza hakkında bilgi aldı. Köklü, sağnak yağışta giderken karşıdan gelen bir otomobilin kendi şeritlerine girdiğini belirterek, "Eşim, çarpmamak için sola doğru kaçınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kaza sırasında yavaş seyrediyorduk. Hatta öğrencilerden bazıları, 'Kağnı gibi gidiyoruz. Hızlan biraz Hidayet abi' diye seslendi. Ancak, eşim buna rağmen yavaş gitmeyi sürdürüyordu" dedi.

Acılarının büyük olduğunu belirten Köklü, "O çocukların yerine keşke, ben ölseydim, eşim ölseydi. Ben de bir anneyim. Bir çocuk nasıl büyütülüyor bilirim. Allah'ıma çok yalvardım. 'O çocuklara can ver' dedim ama olmadıö diyerek ağladı.

Çanakkale Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralı öğrencilerden Emir Öztürk ve Selami Köse'nin hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

TOKAT'TA YOLCU OTOBÜSÜ YOLDAN ÇIKTI: 9 YARALI

Tokat'ta içerisinde 46 kişinin bulunduğu yolcu otobüsü yağmur sonrası kayganlaşan yoldan çıkarak yol kenarında bulunan su tahliye kanalının üzerinde durabildi. Kazada 9 kişi yaralandı.

Kaza, gece saatlerinde Tokat-Turhal Karayolunun 15'inci kilometresinde meydana geldi. Giresun'dan Diyarbakır'a giden 44 yaşındaki Mehmet Ali Yeşilbağdam idaresindeki 21 FY 111 plakalı yolcu otobüsü, yağmur sonrası kayganlaşan yolda kayarak yol kenarında bulunan su tahliye kanalının üzerinde durabildi. Şans eseri devrilmeyen otobüste bulunan 46 kişi kendi imkanları ile otobüs içerisinde çıkarken yaralanan 9 kişi olay yerine sevk edilen ambulanslar ile kentte bulunan hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kaza sonrası yola sıçrayan taşlar dolayısıyla trafik bir süre aksarken, itfaiye ekiplerinin temizlik çalışmasının ardından tekrar trafiğe açıldı. Otobüs şoförü Mehmet Ali Yeşilbağdam, yolun ıslak olmasında dolayı otobüsün kaydığını söyledi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...