Okul yolundaki kazalar isyan ettirdi

Zonguldak, Kdz. Ereğli'de "Ölüm Yolu" olarak bilinen Yeşiltepe-Kepez Yolu'ndaki aynı noktalarda sık sık kazalar yaşanması vatandaşı isyan ettirdi. Yolda dün de 14 yaşında ki Cansel Güney'in kaza kurbanı olması tepkileri artırdı.

Okul yolundaki kazalar isyan ettirdi
Okul yolundaki kazalar isyan ettirdi
GİRİŞ 11.10.2012 12:53 GÜNCELLEME 11.10.2012 12:53

Kdz. Ereğli'de ehliyetsiz sürücünün kamyonetle çarptığı öğrenci, Ereğli Devlet Hastanesi'nde yaşam mücadelesi veriyor.

Kaza, dün akşam Yeşiltepe mevkiinde ki Ereğli İmam Hatip Lisesi önünde meydana geldi. 9. sınıf öğrencisi Cansel Güney (14) okul çıkışı yolun karşısına geçmek istedi. Yeşiltepe istikametinden Ereğli yönüne giden Hüseyin Akçakaya (24) yönetimindeki 67 TV 333 plakalı hafif ticari kamyonet, servise binmek için yolun karşısına geçmek isteyen Güney'e çarptı. Kamyonetin altında bir süre sürüklenen öğrenci, ağır yaralandı. Vatandaşların haber vermesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakım ünitesine sevk edilen öğrencinin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Ehliyetsiz olduğu öğrenilen sürücü Hüseyin Akçakaya ise gözaltına alındı.

Ereğli İmam Hatip Lisesi Müdürü Ramazan Karaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada Karayolları yetkililerine okulun karşısına üst geçit yapılmaması nedeniyle tepki gösterdi.

Kazanın duyulmasının ardından Cansel Güney'in ailesi, yakınları ve arkadaşları hastane önüne akın etti. Gözyaşlarını tutamayan öğrenciler arkadaşlarının durumu hakkında bilgi aldıktan sonra evlerinin yolunu tuttu.

Hastaneye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy, yaralı öğrencinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti.

Ehliyeti olmadığı belirlenen sürücü Hüseyin Akçakaya'nın ise polisteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. Polis kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Halen yoğun bakımda olan genç kız yaşam mücadelesi veriyor. Kazalara isyan eden öğrenci velileri ise Yeşiltepe-Kepez yolundaki ölümlü kazaların kader değil tamamen Karayolları ve yetkililerin vurdumduymazlığı olduğunu söylediler.

KADER DEĞİL, VURDUMDUYMAZLIK

14 yaşındaki Cansel Güney Ereğli Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde yaşam mücadelesi verirken öğrenci velileri Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları Yetkilileri ve Bölge Milletvekillerine tepki gösterdiler.

Ereğli Haber'e konuşan öğrenci velileri "Buradaki kazalar kader değil, tamamen vurdumduymazlık. Türkiye'de en çok kaza olan yerlerden biri Yeşiltepe-Kepez Yolu. Bu yol üzerinde sürekli ölümlü ve yaralamalı trafik kazaları oluyor. Yol üzerinde tam 7 ayrı noktada ilk ve orta dereceli okul var. Cumhuriyet, Erdemir, Kepez, Kepez İlköğretim okullarının yanı sıra, İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü okulları bu yol üzerinde bulunuyor. Yaklaşık 8-9 bin öğrenci her gün bu tehlikeyi yaşıyor. Defalarca imza toplayıp yetkililere ulaştırdık. Eylem yaptık, yol kapattık. Ama ne Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ne Karayolları yetkilileri nede bölge Milletvekilleri okul önlerine üst geçit kurulması taleplerimize cevap vermedi. Bu kadar vurdumduymazlık olamaz. Bu yolda şu ana kadar 15'e yakın öğrenci trafik kazalarında hayatını kaybetti. Cansel Güney hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları yetkilileri ve Bölge Milletvekillerine sormak istiyoruz; Cansel Güney ve o'nun gibi binlerce öğrencinin hayatlarını korumaktan daha önemli ne işiniz var? Öğrenci velileri olarak sesimizi Başbakana, hatta Cumhurbaşkanımıza kadar duyurmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dediler.

KAYNAK: EREĞLİ HABER
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!