Yolcu minibüsü 10 dakikada kül oldu

Edirne'de şehiriçinde yolcu taşınan minibüste, seyir halindeyken elektrik kontağından yangın çıktı. 23 yolcu inerken, tüm aracı saran alevler 10 dakika içinde minibüsü küle çevirdi.

Yolcu minibüsü 10 dakikada kül oldu
Yolcu minibüsü 10 dakikada kül oldu
GİRİŞ 11.10.2012 19:45 GÜNCELLEME 11.10.2012 19:45

Olay, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'nde meydana geldi. Üniversiteden şehir merkezine doğru yola çıkan ve içerisinde 23 yolcu bulunan Turgay Yavuzkara yönetimindeki 22 M 0064 plakalı minibüste, elektrik kontağından yangın çıktı. Alevler motor kısmında büyürken sürücü Yavuzkara, otomatik olduğu için açılmayan kapıları levyeyle açarak yolcuları minibüsten indirdi ve hemen itfaiye ekiplerine haber verdi.

Kısa sürede yangın büyürken, ellerinde yangın tüpleriyle gelenler alevlere müdahale etti. Ancak alevler kısa sürede tüm minibüsü sardı. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Minibüs, 10 dakikalık zamanda küle dönerek kullanılmaz hale geldi.

Minibüsün sürücüsü Turgay Yavuzkara, seyir halindeyken bacaklarının bulunduğu alandan sıcaklık hissettiğini ifade ederek yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Seyir halinde şehir merkezine doğru gidiyorduk. Bir anca bacaklarımın bulunduğu yerden bir sıcaklık hissettim. Aşağı baktığımda ise yangın çıktığını gördüm. Minibüsü kenara çektim. Elektrik olmadığı içinde kapıların açma düğmeleri çalışmıyordu. Bende levye ile kapıları açarak yolcuları indirdim. 23 yolcum vardı, hepsi çok korktu, panikledi. Daha sonra 4 yangın söndürme tüpüyle söndürmeye çalıştık ama sönmedi. Daha sonra itfaiye ekipleri geldi, söndürdü ama minibüs kullanılmaz hale geldi. Yangın minibüsün elektrik kontağından çıktı."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi