'Balyoz' heyeti kaza atlattı

''Balyoz Planı'' davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken'in de aralarında bulunduğu mahkeme heyeti, Silivri yolunda iki kez kaza atlattı.

'Balyoz' heyeti kaza atlattı
'Balyoz' heyeti kaza atlattı
GİRİŞ 27.11.2012 15:49 GÜNCELLEME 27.11.2012 15:49

Mahkeme heyetini taşıyan konvoyun önüne otomobilini kırarak tehlike yaratan kadın sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Ömer Diken ile üye hakimler, sabah saatlerinde, koruma araçlarıyla birlikte ''Balyoz Planı'' davasının gerekçeli kararını yazdıkları mahkeme kaleminin bulunduğu Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne doğru yola çıktı. Konvoy, TEM otoyolunda seyir halindeyken Merve Türkmen, kullandığı 34 DT 2847 plakalı otomobilinin direksiyonunu konvoya doğru kırdı.

Türkmen'i, Başkan Diken'in aracının önündeki trafik ekibi ile arkasındaki özel hareket polisleri uzaklaşması konusunda uyardı.

Görevliler de 160 kilometre hızla giderken aracını konvoya yaklaştıran Türkmen'in aracını kaza tehlikesine neden olduğu için durmasını söyledi.

Emniyet şeridinden yoluna devam eden sürücü, Kınalı gişelerini geçtikten sonra tekrar Başkan Diken'in bulunduğu araca doğru otomobilini kırdı.

Bunun üzerine Başkan Ömer Diken, kadın sürücü hakkında aşırı hız ve tehlikeli araç kullanmak suçundan trafik cezası kesilmesi ve Türk Ceza Kanunu'nun ''trafikte genel güvenliğin tehlikeye sokulması'' maddesinden işlem yapılması için talimat verdi.

Görevliler, kadın sürücünün otomobili durdurdu. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne getirilen Merve Türkmen hakkında yasal işlem başlatıldı.

''Büyük kaza atlattık''

Basın mensuplarının olaya ilişkin sorularını yanıtlayan Başkan Ömer Diken, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi olarak son zamanlarda verdikleri kararlardan dolayı koruma ekiplerinin hassas davrandığını söyledi.

Diken, ''Balyoz ve Sebahat Tuncel hakkındaki kararımızdan sonra lojmanlarda bile hassasiyet artırıldı. Cezaevinden kaçan şahıs nedeniyle de güvenlik tedbirleri artırılmıştı. Basit bir tamir işi için gelen tamirci bile lojmanlara girdiğinde gideceği eve polis nezaretinde götürülüyor. Bizim makam araçları basit anlamda bir makam aracı değildir. Ciddi anlamda kişilerin güvenliğini sağlamak amaçlıdır'' dedi.

Başkan Ömer Diken, 2 defa büyük kaza atlattıklarını belirterek, ''Makam aracıyla bile giderken aşırı hız yapılmaması konusunda sık sık ekibimi uyarırım. Ekibimde bulunanlara, trafiği tehlikeye düşürecek davranışlarda bulunmamaları ve aşırı sürat yapmamaları yönünde talimat veririm. Bizim durumumuz gereği de konvoy dışında bir araç ile uzun süre yan yana gitmeyiz. Görevliler, uyarırlar'' diye konuştu.

Aracın durdurulmasından sonra Merve Türkmen'in görevliler tarafından yanına getirildiğini belirten Diken, ''Merve Hanım'a 'Bizim de çoluk çocuğumuz var' dedim. Onun da 'Neyse cezası öderim' şeklinde açıklaması oldu. Ben de 'Özür dilemeniz gerekirken neden böyle davranıyorsunuz?' diye sordum. Sonra da görevlilere gereğini yapmalarını söyledim'' şeklinde konuştu.

''Mağdur durumdayım''

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi giriş kapısının yakınına park ettirilen aracının yanında babası ile telefonda konuşan Merve Türkmen ise 160 kilometre hızla önünde bulunan konvoyu geçmeye çalıştığını ancak görevlilerin tepkisi ile karşılaştığını söyledi.

Türkmen, kendisinin zorla durdurulduğunu ifade ederek, özür dilemeye zorlandığını, özür dilemediği için de hakkında tutanak tutulduğunu, ancak tutanakta doğru ifadeler bulunmadığı için imzalamadığını kaydetti.

Türk Hava Yolları'nda kabin görevlisi olarak çalıştığını ve 26 yaşında olduğunu belirten Türkmen, ''Bomba atacakmışım, aracı patlatacakmışım'' gibi düşündükleri için arabamı durduruyorlar. Tek başımayım ve tek kişiyim. Böyle bir şey yapacağımı söyledikleri için mağdur durumdayım'' dedi.

Merve Türkmen, daha sonra da ifadesine başvurulmak üzere Silivri İlçe Jandarma Karakolu'na götürüldü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu