Devrilen otobüste kış lastiği yok!

Şehirlerarası otobüslerde kullanılması mecburi olan kış lastiği ölüme sebep oldu. Bolu Dağı'nda yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 1 yolcu ile yaralanan 15 kişiden 8'inin kimlikleri belirlendi.

Devrilen otobüste kış lastiği yok!
Devrilen otobüste kış lastiği yok!
GİRİŞ 08.01.2013 09:53 GÜNCELLEME 08.01.2013 14:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TEM Otoyolu'nda Bolu Dağı'ndaki 3. viyadük üzerinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden yolcunun Erkan Topaloğlu (25) olduğu tespit edildi.

Kazada yaralanan sürücü Yılmaz Mavuş, Serdar Budak, Abdulvahap Akyıldız, Cüneyt Bağcı, Birsen Şentürk, Fatma Baba, Cengiz Özatalay ve Selver Öz'ün tedavisinin devam ettiği, diğer yaralıların tedavisinin ayakta yapıldığı öğrenildi.

Konya'dan İstanbul'a giden Mavuş idaresindeki 42 AR 900 plakalı yolcu otobüsü, Bolu Dağı Tüneli 3. viyadük üzerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bariyerlere çarparak takla atmış, kazada 1 yolcu hayatını kaybetmiş, 15 kişi yaralanmıştı.

KIŞ LASTİĞİ YOK

Bolu Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri, kaza sırasında bir lastiği yerinden çıkan otobüste incelemede bulundu. Trafik ekipleri yolcu otobüsünde kış lastiği bulunmadığını tespit etti. Kanuna göre yolcu ve yük taşımacılığı yapan ticari araçların kış lastiği takma zorunluluğu bulunurken, Ankara'dan İstanbul'a giden yolcu otobüsünün lastiklerinde diş bulunmaması dikkat çekti. Polis, yolcu otobüsünde kış lastiği bulunmaması nedeniyle Karayolları Trafik Kanunu'nun 30/1a maddesine göre "Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak" suçundan 77 TL ceza kesti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • yilmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    kis lastigi :)). kis lastigi kar yagdigi zaman takilmaz yani zincir gibi degildir :)) kar lastigi ekim ayindan nisan ayina kadar takilmasi gereken bir lastiktir..ama malesef bizde millet bunu her halde söyle saniyor kar yagdi hemen lastikciye gidelim kislik lastigi takalim kar yagmasi bittimi buzlanma bittimi cikartip yine yazliklari takalim gibi bir zihniyet olustu saniyorsam ayrica kislik lastikle karda zincirsizde gidilmez bazi yol ve kar durumunda demem oki millete bunu anlatmadan kis lastigi takin diyorsunuz ve uygulama kontrol eksikligi cok var diye dusunuyorum...her isimiz bizim vurdum duymaz eksik v.s..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!