Ülkü Adatepe'nin trafik kazasında ölmesi

Kazaya ilişkin tutuksuz yangılanan araç sürücüsü Adnan Selçuk'un, taksirle adam öldürme suçlamasından yargılanmasına başlandı. Sanık Selçuk: ''Kaza sebebiyle ben de yaralandım. İstemim dışında meydana geldi kaza''

Ülkü Adatepe'nin trafik kazasında ölmesi
Ülkü Adatepe'nin trafik kazasında ölmesi
GİRİŞ 28.02.2013 11:47 GÜNCELLEME 28.02.2013 11:47

Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin öldüğü kazaya ilişkin tutuksuz yangılanan araç sürücüsü Adnan Selçuk'un, taksirle adam öldürme suçlamasından yargılanmasına başlandı. 

Akyazı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya, sanık sıfatıyla yargılanan araç sürücüsü Selçuk ile Adatepe'nin çocuklarının avukatları Haluk Bozovalı, Mustafa Özerdem ve Hüseyin Sami Çaprak katıldı. 

Savunmasını yapan Adnan Selçuk, bir otobüs firmasında şoför olarak çalıştığını ve patronunu isteği üzerine Adatepe'ye tahsis edilen aracın şoförlüğünü yaptığını anlattı. 

Adatepe'nin Ankara'daki tedavisinin ardından İstanbul'a dönmek üzere yola çıktıklarını aktaran Selçuk, ''Dinlenme tesisinde mola verdikten sonra yola devam ettik. Bu sırada Ülkü hanımın telefonunun dinlenme tesisinde kalmış olduğunu fark ettik. Telefonu aradık fakat cevap veren olmadı'' dedi. 

Selçuk, bu sırada başka bir yolcu otobüsünün önlerine çıktığını ifade ederek, ''Otobüs şerit ihlali yaparak önüme kırması üzerine ben de çarpmamak için manevra yapınca aracın hakimiyetini kaybettim ve kaza meydana geldi. Kaza sebebiyle ben de yaralandım. İstemim dışında meydana geldi kaza. Ülkü hanımın eşine baş sağlığına gittim. İsteyerek bu kazaya sebep olmadım. Bu yüzden lehime karar verilmesini talep ediyorum'' diye konuştu. 

Selçuk, kaza sırasında Adatepe'nin araçta fırlamasının sorulması üzerine ise araçtakilerin emniyet kemeri takmadığını ileri sürdü. 

Müşteki vekili avukatların talebini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, bilirkişi eşliğinde olay yerinde keşif yapılmasını ve davanın 11 Nisan'a ertelenmesine karar verdi. 

 

-İddianameden- 

 

Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede ise 1 Ağustos 2012'de meydana gelen kazada, sürücü Selçuk'un bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu aracın takla attığı ve Ülkü Adatepe'nin araçtan fırlayarak yola düştüğü belirtildi. 

Adatepe'nin düşme esnasında kafatasında birçok kırığın oluştuğu ve bu nedenle öldüğü kaydedilen iddianamede, şüpheli Selçuk'un aracın manevralarını yanlış yapmaktan dolayı kural ihlali işlediği ve kazanın da bu nedenle meydana geldiği bildirildi. 

İddianamede, Selçuk'un kazada asli kusurlu olduğu ve bu nedenle taksirle bir kişinin ölüme neden olmaktan cezalandırılması istendi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası