Tunceli

Tunceli'deki polis merkezine silahlı saldırı

13:53 05 Eylül 2015
Tunceli'deki polis merkezine silahlı saldırı

 Tunceli Valiliğinden, bölücü terör örgütü mensuplarının Şehit Nahit Bulut Polis Merkezine yapılan saldırının ardından olay yerinde yapılan incelemede, 2 uzun namlulu silah ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ile hücum yeleği ve 3 el bombası ele geçirildiği bildirildi. 

Valilikten yapılan açıklamada, dün saat 11.20 sıralarında 2 bölücü terör örgütü mensubu tarafından Şehit Nahit Bulut Polis Merkezine el bombası ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildiği anımsatılarak, "Saldırıyla ilgili olay yerinde yapılan incelemede 2 uzun namlulu silah ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ile hücum yeleği ve 3 el bombası ele geçirildi" bilgisine yer verildi. 

Açıklamada, bölücü terör örgütüne yönelik geniş çaplı operasyonların devam ettiği kaydedildi.

Şehit Nahit Bulut Polis Merkezine bir grup terör örgütü mensubunca dün uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı sonrası çıkan çatışmada, polis memuru Murat Savaş Kale şehit olmuş, bir sivil ağır, bir sağlık görevlisi ile bir polis memuru hafif yaralanmıştı. 

Teröristlerden birinin güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildiği çatışmada, bir terörist de ağır yaralı ele geçirilmişti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.