Tunceli

Tunceli'de Alevi dedelerinden barış için açlık grevi

15:22 24 Eylül 2015 1 Yorum Var
Tunceli'de Alevi dedelerinden barış için açlık grevi

Tunceli’de Alevi dedeleri, çatışmalı ortamın son bulması ve "Çözüm Süreci'nin" yeniden işler hale getirilerek, bölgeye "barış" gelmesi talebiyle 4 gün süreyle dönüşümlü olarak açlık grevi başlattı. 

Tunceli'deki Alevi toplumunun önderleri olan Alevi dedeleri, Seyit Rıza Meydanı'nda yaptıkları ortak basın açıklamasıyla bayram süresince "barış" için dönüşümlü olarak açlık grevi yapmaya başladı. 

Alevi dedelerinden İbrahim Kete, grup adına yaptığı açıklamada, bayramda dahi bölgede kan ve gözyaşının hakim olduğunu ifade ederek, "Kan dökülen yerde bayram olmaz, olsa olsa yas ve gözyaşı olur. Bundan dolayıdır ki biz Dersim ocak pirleri ve evlatları olarak bayramlaşma yapmıyoruz. Bayram süresince bu meydanda dönüşümlü olarak 4 günlük açlık grevine başlıyoruz" diye konuştu. 

Çözüm Süreci'nin kaldığı yerden devam etmesini istediklerini ifade eden Kete, "Biz bu durumu kabul etmiyor ve rızalık göstermiyoruz" dedi. 

Meydanda toplanan Alevi dedeleri, konuşmaların ardından "barış" için mum yakıp lokma dağıttı. 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Cıkıp biziml terorekarşı yörümüyorda beraber CHpnin senaryosunu oynuyor zaten cözümü belini dayıyan kimdi ! Şehidlerimizi kadleten HDpKardeşipkkyapdı bide aclıkgrewine giriyor orucdutsalardı belkiicindeki kıskanlık hawaolurdunefretduygular yok olurdu bizide Türkiyeyi budurumada gelmezdik beraber sübürurdük asıl Kandile gitsinler orda kimse kalmadı ama bide orda denesin aclıkgrewini
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.